Naslovnica Trendi Pričenja se jesenska sezona dokumentarnih filmov

Pričenja se jesenska sezona dokumentarnih filmov

Avtor: Spletno Uredništvo
Na prvi program TV SLO se s prihodom jeseni vračajo tudi novi dokumentarni filmi in nove sezone izobraževalnih serij. Nova sezona izobraževalnih filmov in serij bo na sporedu vsako sredo ob 17.20, napoveduje pa se pester izbor zanimivih in hkrati aktualnih tem.
Pričenja se jesenska sezona dokumentarnih filmov

Zadnji v nizu bo dokumentarni film o nageljih (foto: SOJ RTV SLO)

V Uredništvu izobraževalnih oddaj so se tudi tokrat dobro pripravili na novo jesensko sezono. Od prihodnjega tedna dalje bodo namreč vsako sredo ob 17.20 na TV SLO 1 spet obravnavali najrazličnejše teme s področij zgodovine, naravne in kulturne dediščine, zdravstva, družbe, okolja… Prva oddaja bo na vrsti 28. septembra, ko  si bodo lahko gledalci ogledali dokumentarni film ‘Skupaj’.

Gre za delo scenarista in režiserja Aljaža Bastiča o povezovanju in sodelovanju, v katerem nastopajo številni zanimivi gosti. Med njimi je tudi Anka Lipušček Miklavič, ki je pred kratkim prejela Red za zasluge za svoj prispevek k razvoju slovenskega agroživilstva in gospodarstva ter za ohranjanje lokalnih običajev posoške regije. Nato bosta 5. in 12. oktobra sledila kratka filma ‘Človek, ne jezi se!’ in ‘Ljubezen’ scenarista in režiserja Tadeja Čaterja.

»19. in 26. oktobra pa si bodo lahko gledalci ogledali nova dela izobraževalno dokumentarne serije ‘Tipično slovensko’ scenaristke in urednice serije Milice Prešeren. Dokumentarna serija ponuja vpogled v slovensko tradicijo, kulturo, nacionalno in naravno bogastvo, našo dediščino, pa tudi v družbo, dogajanje danes, dosežke na različnih področjih, na tisto, na kar smo ali bi morali biti ponosni, po čemer smo prepoznavni, posebni in edinstveni,« so še dodali s TV SLO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.