Naslovnica Slovenija Pričenja se bogat program jesenskih prireditev na Krasu in v Brkinih

Pričenja se bogat program jesenskih prireditev na Krasu in v Brkinih

Avtor: Spletno Uredništvo

V vasi Rodik v bližini Kozine so predstavili bogat program jesenskih prireditev na Krasu in v Brkinih. V ospredju bosta naravna in kulturna dediščina obeh sosednjih pokrajin. Letos se bod še posebej posvetili dogodkom za manjše skupine, kar je v skladu z varnostnimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in obenem obiskovalcem ponuja bolj pristna doživetja.

Pričenja se bogat program jesenskih prireditev na Krasu in v BrkinihNaravne, kulturne, zgodovinske in eno-kulinarične atrakcije vabijo na Kras in v Brkine (foto: Jošt Gantar)

 

Letošnja jesen bo na Krasu in v Brkinih minila z znamenju bogatega programa kulturnih , zgodovinskih in kulinaričnih dogodkov. Uvodno dejanje pa bo na vrsti že v nedeljo (13. spetember), ko bo v Lipici na vrsti praznovanje 440. obletnice tamkajšnje Kobilarne. V Lipici sicer pripravljajo tudi Dneve Kobilarne Lipica in tudi za to priložnosti obljubljajo izjemno pester program.

Že pred praznovanji se bo v petek (11. septembra) prav v Lipici pričel letošnji ‘Festival kraška gmajna’, ki bo pod naslovom ‘Kamen, burja in miti’ trajal vse do konca meseca in bo ponudil zelo raznovrstne dogodke. 15. septembra se bo nato pričel še ‘Festival Brkinska sadna cesta’, ki bo posvečen produktom iz lokalnih ‘češp’, sliv in jabolk, trajal pa bo vse do 13. oktobra.

26. septembra bodo startali ‘Dnevi evropske kulturne dediščine na Krasu in v Brkinih’. Letos bodo potekali pod geslom ‘Spoznaj? Ohrani. Varuj!’, do 10. oktobra pa bo na sporedu 10 dogodkov, ki bodo namenjeni vsem generacijam. prve dni oktobra se pričenja tudi ‘Mesec kraške kuhinje’, kateri bo nato trajal vse do prvih dni novembra. že 7. novembra pa se bo na Krasu začelo ‘Martinovanje’, ki bo letos trajalo kar do 15. novembra.

Poleg tega bodo v Parku Škocjanske jame kmalu znova odprli Hankejev kanal, kar bo manjšim skupinam omogočilo prav posebno doživetje tamkajšnje naravne dediščine. Na predstavitveni novinarski konferenci so še spomnili pa so še, da bo jeseni vzporedno potekala tudi promocijska akcija ‘Čas za vas – Brda. Vipavska dolina. Kras.’, kjer se vsem naštetim dogodkom s svojimi programi pridružujejo tudi Brici in Vipavci.

Vsi organizatorji jesenskega dogajanja pa se bodo letos še posebej posvetili dodatnim dogodkom za manjše skupine, kar je v skladu z varnostnimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in obenem ponuja tudi bolj pristno doživetje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.