Naslovnica Kronika Iskalna akcija z žalostnim koncem in serija požarov v Kočevju

Iskalna akcija z žalostnim koncem in serija požarov v Kočevju

Avtor: Spletno Uredništvo
V dnevnem pregledu dogodkov Uprave RS za zaščito in reševanje izstopa predvsem novica o najdbi preminule osebe. Poleg tega pa velja omeniti serijo najmanj 9 travniških požarov, ki so se v soboto popoldan zvrstili v Kočevju.
Iskalna akcija z žalostnim koncem in serija požarov v Kočevju

Simbolična fotografija travniškega požara in gasilcev v ozadju (foto: pxhere.com)

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v svojem vsakodnevnem biltenu na prvo mesto postavila iskalno akcijo večjega obsega. V bližini Gorenje vasi so že od ponedeljka pogrešali 40-letno Dušanko Razinger. Večja iskalna akcija je pričela že dan zatem, vanjo pa so se takoj vključili gorski reševalci, gasilci, potapljači, policisti in psi sledniki. Včeraj (sobota, 17. februarja) se je iskanje zaključilo z žalostno najdbo.

»Posredovali so gasilci PGD Poljane, Javorje, Sovodenj, Trebija, Trata, Hotavlje, Lučine in Gorenja vas, pripadniki ekipe INFOKOM CZ Škofja Loka, vodniki reševalnih psov GRS, vodniki reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije-SIP 4 in Zvezi vodnikov reševalnih psov Gorenjska 1 ter policisti PU Kranj. Osebo so našli preminulo,« so o obsegu in zaključku iskalne akcije zapisali v sporočilu za javnost Uprave RS za zaščito in reševanje.

Poleg tega pa velja posebej omeniti serijo travniških požarov, ki so se v soboto popoldan zvrstili v Kočevju. Med 11.55 in 20.01 je v severnem delu Kočevja zagorelo na najmanj 9 različnih lokacijah, zato so imeli gasilci ogromno dela. Najbrž je bil na delu piroman, saj po neuradnih informacijah ni prvič, da se dogaja kaj takega. Zato je moč pričakovati, da bo Policija preverila kamere in morebitne očividce na Novomeški ulici, Trati IX in Trati XIV, kjer je prišlo do požarov.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.