Naslovnica Trendi Premiera razprodane Vročine

Premiera razprodane Vročine

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes bo v Slovenskem mladinskem gledališču na sporedu premiera predstave z zelo aktualno tematiko. Gre namreč za avtorski projekt z naslovom ‘Vročina’, ki govori o sedanji podnebni krizi.
Prizor iz predstave Vročina (foto: Matej Povše/SMG)

Podnebne spremembe so vse bolj akutne in ekstremne, njihove posledice pa so večslojne in globalne. Tej tematiki bo posvečena nova gledališka igra Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) – avtorski projekt z naslovom ‘Vročina’. Za režijo je poskrbel Žiga Divjak, igrajo pa Damir Avdić (k. g.), Mina Palada (k. g.), Draga Potočnjak, Maya Sara Unger (k. g.), Vito Weis in Gregor Zorc (k. g.).

»Podatki o izumiranju vrst, povečevanju koncentracij toplogrednih plinov v ozračju, onesnaženosti s plastiko in drugimi kontaminanti, pa tudi o načrtih proizvajalcev fosilnih goriv so namreč več kot strašljivi. Z njimi sta nerazrešljivo prepletena razredno vprašanje in (neoliberalni) kapitalizem,« pravi napovednik predstave, v kateri se ustvarjalci dotaknejo tudi nemoči posameznika, občutka jeze in vprašanja glede smisla morebitnih nasilnih (re)akcij.

Današnja premiera se bo pričela ob 20. uri, sledile pa bodo tri ponovitve. Prva bo že jutri, druga v četrtek in tretja v petek, vse pa bodo na sporedu ob 20. uri. Sicer gre pri predstavi ‘Vročina’ za skupno produkcijo Slovenskega mladinskega gledališča, Steirischer herbst 21′ in Maske Ljubljana. Sicer pa podnebna kriza v živo zadeva vse nas, marsikdo pa se sprašuje, ali ni za človeštvo celo že prepozno. No, za vstopnice je zagotovo že prepozno – za vse oktobrske predstave so že razprodane.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.