Naslovnica Trendi Premiera predstave Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji

Premiera predstave Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji

Avtor: Spletno Uredništvo
Mini teater je napovedal nov gledališko premiero in sicer gre za predstavo ‘Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji’. Zgodba govori odnosih med družbenimi razredi in tudi med posamezniki leta 1968, ko se je Francija tresla zaradi revolucionarnih protestov.
Premiera predstave Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji

Plakat predstave Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji (foto: : Asiana Jurca Avci/PR Mini teater)

Mini teater letos praznuje 25 let delovanja, svojo originalno produkcijo v post-dramskem programu pa letos pričenja s premiero predstave ‘Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji’. Gre za delo režiserja Bora Ravbarja in dramaturga Nika Žnidaršiča, ki je nastalo po motivih filma ‘Sanjači’ Bernarda Bertoluccija, romana ‘Sveti nedolžneži’ Gilberta Adaira in drugih besedil iz konteksta revolucionarnega leta 1968.

»Théo in Isabelle ter njuna starša so predstavniki višjega srednjega razreda. Ko se začnejo protesti na fakultetah in pred Chinemathéque Française, se Théo in Isabelle še pojavita na ulici, ko pa se protesti prelevijo v izgrede, ko policisti izvajajo nasilje nad študentsvom, ko se pridružijo sindikati in delavstvo organizira množične stavke (okoli 6 milijonov Francozev takrat stavka), pa se Théo in Isa potuhneta,« razkriva napovednik.

Zaradi prizorov z ‘žgečkljivo’ vsebino so iz Mini teatra tokrat dodali še posebno opozorilo, da ta predstava ni primerna za mladoletne osebe. Premiera gledališke igre ‘Sanjači ali ljubezenska zgodba v revoluciji’ bo sicer na sporedu v četrtek, 25. aprila ob 20. uri na odru Mini teatra, glavne vloge pa igrajo Suzana Krevh, Ognjen Mićović, Svit Stefanija, Barbara Vidovič in Željko Hrs.

Zasedbo tvorijo še scenografinja Nika Curk Nagode, kostumografinja Nina Čehovin, skladatelj Gašper Lovrec, za oblikovanje luči in vida skrbi Toni Soprano Meneglejte, avtor videa Martin Draksler in asistentka scenografije Živa Brglez, sodelujejo pa tudi študenti AGRFT Ljubljana in Akademije umetnosti Novi Sad. Po premieri bo prva ponovitev predstave že dan kasneje – v petek, 26. aprila ob 20. uri, prav tako v Mini teatru.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.