Naslovnica Šport Izbirne tekme na brzicah v Tacnu in na mirnem Jarunu

Izbirne tekme na brzicah v Tacnu in na mirnem Jarunu

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna se za najboljše slovenske kajakaše in kanuiste na mirnih in na divjih vodah z izbirnimi tekmami začenja ključen del sezone. Divjevodaši bodo obe premierni izbirni tekmi opravili v obnovljenem domačem Kajakaškem centru Tacen, mirnovodaši pa bodo za uvod nastopili na zagrebškem Jarunu.
Izbirne tekme na brzicah v Tacnu in na mirnem Jarunu

Špela Ponomarenko Janić se bo letos poskusila uvrstiti na svoje pete Olimpijske igre (foto: FB KZS)

Slalomisti na divjih vodah bodo jutri in pojutrišnjem okušali brzice reke Save v Kajakaškem centru Tacen, ki so ga obnovili po lanski poletni vremenski katastrofi. Jutri bo na vrsti prezikušnja za ‘ECA – I Feel Slovenia evropski pokal’, v nedeljo pa še ‘I Feel Slovenia ICF Ranking tekmovanje’. S Kajakaške zveze Slovenije (KZS) so napovedali, da bo v Tacnu ta konec tedna veslalo več kot 230 tekmovalk in tekmovalcev iz 19 držav.

»Ti bodo tekmo izkoristili tudi kot generalko pred majskim ECA I Feel Slovenia evropskim prvenstvom v slalomu na divjih vodah, ki bo v Ljubljani med 15. in 19. majem 2024. Format tekem v soboto in nedeljo bo nekoliko drugačen, kot smo vajeni običajno, saj bosta sestavljeni iz ene kvalifikacijske vožnje (ob 10.00), ki ji bo sledila le še finalna (ob 15.10), tako da bomo v dveh tekmovalnih dneh lahko videli dve tekmovanji« so pojasnili s KZS.

Nastopili naj bi vsi najboljši slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah – Peter Kauzer, Eva Terčelj, Eva Alina Hočevar, Benjamin Savšek , Luka Božič… Kajakaši na mirnih vodah pa bodo evropski del sezone začeli s tekmo na zagrebškem Jarunu, kjer bo na vrsti Memorial Matije Ljubeka. Jutri bodo nastopi odločali o tem, kdo se bo v reprezentanco uvrstil v enosedih, prihodnji konec tedna pa bo na Jarunu še izbirna tekma za dvojice oz. dvosede.

Že jutri se obeta zanimiv dvoboj med izkušeno Špelo Ponomarenko Janić, po porodu pa se na tekmovališča vrača tudi njena bivša sotekmovalka v dvojcu Anja Osterman. Poleg tega pa s KZS napovedujejo, da sta pozimi napredovali tudi Mia Medved in Ana Šteblaj, tako da se je interna slovenska konkurenca kar zaostrila.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.