Naslovnica Šport Gorenje podaljšuje pokroviteljstvo z EHF, Celje začenja Ligo prvakov

Gorenje podaljšuje pokroviteljstvo z EHF, Celje začenja Ligo prvakov

Avtor: Spletno Uredništvo

Nekoč slovensko podjetje Gorenje, ki sedaj v lasti kitajske korporacije Hisense, je pravkar podaljšalo sponzorsko pogodbe z Evropsko rokometno zvezo (EHF) še za dve leti. Danes pa se s tekmo Celje PL : Aalborg uradno začenja nova sezona evropske rokometne Lige prvakov.

Gorenje podaljšuje pokroviteljstvo z EHF Celje začenja Ligo prvakovPrizor z dvoboja EHF Lige prvakov med rumenomodrim moštvom Celja PL in Zagreba (foto: IPPR/RK Celje PL)

 

Družba Gorenje se je leta 2017 odločila, da postane del širše športne zgodbe in je z Evropsko rokometno zvezo EHF prvič podpisalo sponzorsko pogodbo. Sedaj pa so se v družbi, ki je medtem postala del kitajskega konzorcija Hisense, odločili, da bodo pogodbo podaljšali še za dve leti. Velja dodati, da je predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac hkrati podpredsednik za globalni marketing v podjetju Hisense International.

»Rokomet je trenutno eden najhitreje rastočih športov in prinaša odlično vrednost sponzorskega vložka glede na pričakovane medijske dosege. Za nas je izjemnega pomena tudi, da je struktura ključnih evropskih rokometnih trgov skladna s strateškimi trgi blagovne znamke Gorenje, kot so Nemčija, Poljska, Madžarska, Danska, Hrvaška in Slovenija,« je pojasnila Alenka Potočnik Anžič, direktorica marketinga pri Hisense Gorenje Europe.

Da je do podaljšanja pogodbe z EHF prišlo ravno ta teden, pa najbrž ni bilo naključje, saj se prav danes začenja nova, nekoliko spremenjena sezona evropske rokometne Lige prvakov. Pričela se bo pri nas doma v Sloveniji in sicer bodo slovenski prvaki Celja Pivovarne Laško danes že ob 18.45 v domači dvorani Zlatorog gostili moštvo danskega Aalborga. Istočasno je na sporedu le še tekma med beloruskim Brestom iz Meškova ter makedonskim Vardarjem.

Z družbe Gorenje Hisense (ki ima od letošnje zime sedež v Ljubljani) pa so spomnili še, da so bili leta 2018 in 2020 uradni pokrovitelj dveh zaporednih evropskih prvenstev, da pokroviteljsko podpirajo Rokometno zvezo Slovenije, da že 28 let sponzorirajo slovensko nordijsko reprezentanco in da so že skoraj 30 let generalni sponzor Rokometnega kluba Gorenje Velenje. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.