Naslovnica Gospodarstvo Prek 21 milijonov evrov za javno podjetje INFRA

Prek 21 milijonov evrov za javno podjetje INFRA

Avtor: Spletno Uredništvo

Vlada RS je potrdila poslovni načrt javnega podjetja INFRA za leto 2020, ki je težak prek 21 milijonov evrov. Poleg tega je razporedila nekaj manj kot 50.000 evrov za povečanje namenskega premoženja Javnega sklada Republike Slovenije za podjetništvo.

Prek 21 milijonov evrov za javno podjetje INFRAHidroelektrarna Brežice med gradnjo (foto: infra.si)

 

INFRA d.o.o. je javno podjetje, ki ga je Republika Slovenija namensko ustanovila že leta 2004, da bi na območju hidroelektrarn na spodnjem delu Save skrbelo za ureditev vodne in ostale infrastrukture ter njeno vzdrževanje. Za letos je podjetje v svojem poslovnem načrtu načrtovalo, da bo porabilo 21.165.710 evrov.

Ta sredstva naj bi bila namenjena kupovanju zemljišč (v imenu in za račun Republike Slovenije), gradnjo vodne, državne in lokalne infrastrukture na območju hidroelektrarn Arto-Blanca, Krško, Brežice in Mokrice ter za vzdrževanje akumulacijskih bazenov. Posebna zgodba pa je sanacija sicer zaprtega odlagališča odpadkov Rakovnik.

»Glede na stanje zaprtega odlagališča se bo pričel postopek izvedbe sanacije odlagališča, skladno z ugotovitvami preiskav širšega območja odlagališča in odločb pristojne inšpekcije,« so sporočili z Vlade RS.

Poleg tega so še razporedili sredstva iz naslova kupnin v višini 48.713,89 evrov in sicer so jih namenili Javnemu skladu RS za podjetništvo. S tem naj bi poskrbeli za dodatno spodbujanje podjetništva in konkurenčnosti, predvsem kar se tiče MSP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.