Naslovnica Gospodarstvo Pregled prednosti in slabosti dela od doma

Pregled prednosti in slabosti dela od doma

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti se je tri mesece po izbruhu pandemije in tri tedne po njenem uradnem koncu odločilo, da v sporočilu za javnost predstavi predvsem pozitivne vidike, a tudi morebitne negativne plati dela na domu.

Pregled prednosti in slabosti dela od domaDoslej je bila geografska mobilnost zaposlenih nekaj samoumevnega, sedaj pa se ugotavlja, da je delo od doma lahko še bolj učinkovito (foto: Rafael Smith/wallpaperflare.com)

 

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) je posredovalo podatke statistične službe Evropske Unije (EU) Eurostat iz lanskega leta 2019. Lani je v EU od doma delalo 5,4 % zaposlenih, v Sloveniji pa 6,8 % zaposlenih. Največji odstotek zaposlenih, ki so običajno delali od doma, sta v letu 2019 imeli Nizozemska in Finska – 14,1 %, najmanjšega pa Bolgarija z le 0,5 %.

Ko je letos izbruhnila pandemija koronavirusa Covid -19 in so bile razglašene izredne razmere, pa je bilo v zelo kratkem času kar 37 odstotkov vseh zaposlenih v državah članicah EU prisiljenih začeti delati od doma. Za kar četrtino vseh teh delavcev je bilo to obenem tudi prvič, da delajo od doma, za veliko večino vseh pa je bilo prvič, da so od doma delali v daljšem obdobju. Kot vsaka stvar ima tudi delo od doma pozitivne in negativne plati.

»Delo na domu lahko ob soglasju delodajalca in delavca predstavlja pomemben institut za naslavljanje sodobnih vsakodnevnih izzivov tako na strani delavca kot delodajalca. Gre za institut, ki ob spoštovanju obveznosti in pravic vseh deležnikov, delavcu omogoča lažje usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja, delodajalcu pa večjo fleksibilnost in lažjo organizacijo dela ob izrednih dogodkih.

Takšna oblika dela ima tudi številne druge pozitivne učinke npr. na okolje (zmanjšanje prometa), na poslovne in bivanjske stroške (nižji stroški izven urbanih središč), na obremenjenost kritične infrastrukture (vrtci, šole, javni potniški promet, …) ipd.,« so zapisali v sporočilu za javnost MDDSZ. Vendar pa so, kljub naštevanju vrste pozitivnih učinkov, opozorili tudi na morebitne negativne plati dela od doma, predvsem glede organizacije delovnih procesov.

Pri tem so omenili obseg dela, doseganje pričakovanih rezultatov, dejanski delovni čas, potrebo po izvajanju nadzora s strani delodajalcev, zagotavljanje potrebnih delovnih sredstev, zagotavljanje finančnih nadomestil za uporabo lastnih sredstev, skrb za varnost in zdravje pri delu, primernost delovnega okolja, doseganje pričakovane kakovosti…

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.