Naslovnica Šport Predsednik Erjavec upa na boljše čase predvsem zaradi mladih

Predsednik Erjavec upa na boljše čase predvsem zaradi mladih

Avtor: Spletno Uredništvo

Leto 2020 se izteka in tudi v Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) so potegnili zaključno črto. Leto se je začelo s proslavo 70-letnice KZS, potem je udaril koronavirus, po vseh odpovedih tekmovanja pa se je na koncu za slovensko košarko skoraj vse izteklo po željah.

Predsednik Erjavec upa na boljše čase predvsem zaradi mladihČlanska reprezentanca je po slabem tekmovalnem začetku leta ostala tudi brez nesojenega selekorja Dimitrisa Itoudisa, potem pa si je kljub odsotnosti večine najboljših igralcev suvereno zagotovila uvrstitev na naslednje evropsko prvenstvo (foto: FB KZS) 

 

Sredi januarja je Košarkarska zveza Slovenije (KZS) praznovala 70. obletnico obstoja, potem pa so se marca domača in mednarodna tekmovanja ustavila. Igrišča so bila prazna vse do sredine septembra, ko se je povratek k tekmovanjem zgodil na praznik slovenske košarke s tradicionalnim Superpokalom. 26. septembra se je nato začela jubilejna 30. sezona 1. SKL ter preostale članske lige.

Slovenski klubi so zaigrali v evropskih tekmovanjih in ligi ABA, moška članska reprezentanca pa se je s suverenima novembrskima nastopoma prebila skozi rešeto kvalifikacij za prihodnje evropsko prvenstvo. Žal pandemija koronavirusa še naprej preprečuje obisk gledalcev na tekmah, mlajše starostne kategorije pa po vrnitvi na parket kmalu spet zaustavila pandemija. Koledarsko leto 2020 je v spletnem pogovoru razčlenil predsednik KZS Matej Erjavec, ki upa na boljše čase.

»Moja največja želja, ki je hkrati tudi želja ostalih predsednikov zvez v kolektivnih športih, pa je, da bi se mladi športniki kmalu znova lahko športno udejstvovali. To, da so številna tekmovanja prekinjena in, da se preostale tekme igrajo brez prisotnosti gledalcev je seveda žalostno, a največja žrtev trenutnih razmer so mladi, ki ne morejo oziroma smejo trenirat. Številni strokovnjaki že govorijo o izgubljeni generaciji,« je med drugim dejal predsednik Erjavec.

Sicer velja dodati, da je KZS ob začetku nove tekmovalne sezone pripravila pakete finančne in materialne pomoči. Poleg tega je letos uspešno izpeljala DP v košarki 3×3, posamične treninge za članske reprezentante in reprezentantke, kakovosten enomesečni program treningov za reprezentance mlajših starostnih kategorij, poletne košarkarske tabore, ter med otroci zelo priljubljen projekt ‘Igriva košarka’, prejšnji mesec pa je Slovenija dobila tudi uradno košarkarsko e-reprezentanco.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.