Naslovnica Gospodarstvo Nov razpis bo čakal, dokler ne bomo vsi rumeni

Nov razpis bo čakal, dokler ne bomo vsi rumeni

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija (STO) je poleti objavila poseben razpis za turistična vodenja v vrednosti 146.000 evrov. Šlo je za izreden ukrep STO za premoščanje krize, ki je bil namenjen poklicnim turističnim vodnikom. Odziv je bil velik in zato sedaj že napovedujejo novega – seveda, ko bo koronavirus popustil. 

Nov razpis bo čakal dokler ne bomo vsi rumeni

Že na prvi javni poziv se je hitro odzvalo veliko licenciranih turističnih vodnikov in organizatorjev potovanj  (foto: slovenia.info)

 

S Slovenske turistične organizacije (STO) so sporočili, da je bilo do 10. decembra letos, ko se je projekt zaključil, na 80 različnih lokacijah po državi opravljenih več kot 1.200 turističnih vodenj, pri katerih je bilo prisotnih skoraj 7.000 obiskovalcev. Namen tega javnega poziva za turistične vodnike je bil spodbujanje oblikovanja atraktivnih doživetij v skladu z vizijo Slovenije kot zelene, butične destinacije za 5-zvezdična doživetja.

»STO je od avgusta do ponovne epidemije v oktobru vzporedno izvajala tudi intenzivno promocijo ponudbe vodenih turističnih ogledov z več različnimi promocijskimi akcijami, kot so posebni članki z vključitvijo ponudbe turističnega vodenja, izpostavitvijo posebnih turističnih vodenih ogledov, ki so bila tudi nagrajena ter z aktivno vključitvijo turističnih vodnikov v vseslovensko promocijsko kampanjo Moja Slovenija,« so pojasnili s STO.

Turistične delavce pa bo zagotovo razveselila novica, da je STO že zagotovila dodatna finančna sredstva v vrednosti 300.000 evrov. Ta denar bo namenjen novemu javnemu pozivu, ki bo predvidoma sledil ob naslednjem sproščanju zdravstveno preventivnih ukrepov okrog pandemije koronavirusa. STO zagotavlja, da bo se bo to zgodilo, ko se bo glede krepov prešlo v četrto, oziroma tako imenovano ‘rumeno fazo’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.