Naslovnica Trendi Predprodaja vstopnic za tradicionalno Vaskovanje

Predprodaja vstopnic za tradicionalno Vaskovanje

Avtor: Spletno Uredništvo

En od bolj kakovostnih decembrskih koncertov v državi bo povratek Vasko Atanasovski Tria v Gala Halo, ki bo na sporedu v četrtek 19. decembra. Ker je bila doslej atmosfera na koncertih te skupine zares izjemna in ker gre že za deveti tovrstni nastop, ne preseneča, da se je za ta vrhunski in predvsem veseli dogodek že prijelo ime ‘Vaskovanje’.

Predprodaja vstopnic za tradicionalno VaskovanjeZadnji konec tedna so v nastopu Vasko Atanasovski Tria uživali Mariborčani, v Gala halo pa se skupina vrača 19. decembra ob 21. uri (foto: Tone Štamcar / vaskoatanasovski.com)

  

Vasko Atanasovski Trio se na tradicionalni koncert v Gala halo vrača že deveto leto in tu se zmeraj ustvari izjemno prijetno in pozitivno vzdušje. Poskočnih nastopov v veselem decembru se je tako že prijelo ime ‘Vaskovanje’. Morda bi italijanski rocker Vasco Rossi in frontman slovenske skupine Mambo Kings Goran Vasilijević – Vasko imela kakšno avtorsko pripombo glede tega poimenovanja, toda ob poslušanju Vasko Atanasovski Tria bi se tudi onadva 120-odstotno strinjala, da gre za vrhunsko glasbo.

Sicer te glasbe ne moremo uvrstiti v noben žanr, saj se rockovska baza z balkanskim prelivom lepo prepleta še z marsičem. Med poslušanjem različnih skladb je moč zaznati ska, rockabilly, romsko glasbo, arabske vplive, kantavtorsko akustiko, sax-instrumentalno glasbo, jazz, swing, panonske melodije, itd. Vasko Atanasovski sicer sodeluje s številnimi glasbeniki, ima za seboj že veliko projektov, 13 izdanih albumov in številna gostovanja po Evropi, na Kitajskem, v Argentini ter celo v Indiji.

»Glavne značilnosti njihovih nastopov so ekstatičnost in brezkompromisnost ter dejstvo, da njihova neverjetna energija nikogar v dvorani ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami,« so zapisali v napovedniku koncerta.

Trio pa pravzaprav trenutno ni trio, ampak kvartet. Poleg saksofonista, falvtistain kompozitorja Vaska Atanasovskega so v skupini še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanić, izjemen kitarist Dejan Lapanja, od lani pa tudi Vaskov mnogoletni sodelavec in izjemen kontrabasist Žiga Golob. Tokratni nastop bo morebiti zadnji v takšni sestavi, tako da ga vsekakor ni za zamuditi.

»Po koncertu pa bo za ekstazo na plesnem podiju bo poskrbel nabriti in z vsemi žavbami namazani, eni in edini DJ Bakto,« so pri Društvu Kapa zaključili promocijsko sporočilo o koncertu, ki ga ne kaže zamuditi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.