Naslovnica Slovenija Pravi junaki so tisti, ki rešujejo življenja drugim

Pravi junaki so tisti, ki rešujejo življenja drugim

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes so vrhovi Ministrstva za notranje zadeve podelili medalje za hrabrost, ki jih je zaradi svojih nesebičnih dejanj tokrat prejelo 13 občanov in 26 policistov. Slednji so pred smrtjo rešili vsaj 15 ljudi, v to število pa niso všteti trije večji požari v stanovanjskih blokih, ki bi se lahko brez pravočasnih posredovanj nagrajencev končala s katastrofalnim številom žrtev.   

 Pravi junaki so tisti ki rešujejo življenja drugimSkoraj vsa dejanja nesebične in obenem odločilne pomoči drugim so se zgodila letos, tri življenja pa so rešili še v letu 2018 (foto: policija.si)

 

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica  Policije mag. Tatjana Bobnar sta na Policijski akademiji v Tacnu podelila medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost. Letos je bilo prejemnikov 39, od tega je bilo 13 občanov in 26 aktivnih policistov. Nagrajenci so v 20 različnih nevarnih in nepredvidljivih situacijah izkazali s svojimi dejanji, ko so pomagali v nesrečah in tudi reševali največjo dragocenost – človeška življenja. Rešili so jih vsaj 15, najbrž pa še precej več, saj so bili na seznamu tudi trije požari v stanovanjskih blokih, ko so se  zaradi intervencije nagrajencev pravočasno na varno umaknili vsi stanovalci.

»Pet prejemnikov medalj za hrabrost in požrtvovalnost se je odločno pognalo za storilci kaznivih dejanj in jih tudi uspešno prijelo ter zadržalo na kraju. Štirinajst prejemnikov se je izkazalo v nevarnih intervencijah zaradi požara, ko so junaško in požrtvovalno iz stavb reševali stanovalce. Kar dvajset pa je policistov in občanov, ki so brez oklevanja priskočili na pomoč popolnim tujcem ter jih rešili iz rek, visokih stavb oziroma jim z ustreznimi postopki oživljanja rešili življenje,« so zgodbo o resničnih junakih podrobneje pojasnili v sporočilu za javnost Policije.

Slavnostni dogodek je bil sicer letos združen s tradicionalnim prednovoletnim sprejemom policijskih vodij vseh treh ravni organizacije: generalne policijske uprave, osmih policijskih uprav in 111 policijskih postaj. Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je ob tej priložnosti iskreno zahvalil policistkam in policistom za njihovo požrtvovalno delo, omenil letošnje korake pri modernizaciji opreme slovenske policije in generalni direktorici policije mag. Tatjani Bobnar podelil veliki ščit policije s srebrno zvezdo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.