Naslovnica Gospodarstvo Pozitivni poletni trend se nadaljuje tudi jeseni

Pozitivni poletni trend se nadaljuje tudi jeseni

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz piranske in izolske občine ponovno poročajo o zelo dobrih številkah glede letošnjega obiska turistov in nočitev. Trend je ostal presenetljivo pozitiven tako v poletnem vrhuncu sezone, kot tudi v septembru, sedaj pa naj bi se še nadaljeval.

Pozitivni poletni trend se nadaljuje tudi jeseniV ospredju je Izola, v ozadju se nahaja Piran, vmes pa so Belveder, Strunjan in Fiesa (foto: Turistično združenje Izola)

 

S Turističnega združenja Portorož (TZP) sporočajo, da so v občini Piran v devetih mesecih leta 2020 kljub pandemiji koronavirusa presegli milijon nočitev in tako dosegli tri četrtine lanskega rezultata. Poleg tega so v Portorožu in Piranu v juliju in tudi v avgustu kot avgusta dosegli lanske rezultate, septembra pa so število lanskih prenočitev presegli celo za 30 %. Letos so razumljivo prevladovali slovenski gostje, ki so poleti ustvarili dve tretjini vseh prenočitev v občini Piran.

V primerjavi z lani pa je bilo domačih, slovenskih nočitev kar za 178 % več. Sezona se sicer nadaljuje tudi v jesenskih mesecih. Septembra so našteli 80% slovenskih gostov oz. 155% več kot v preteklem letu, medtem ko je bila v primerjavi z letom 2019 realizacija na tujih trgih nižja za 54 %. Tudi iz Izole poročajo o pozitivnih številkah. V mesecu septembru je mesto obiskalo 19.593 gostov, ki so skupaj opravili 78.414 nočitev.

»V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 33 % povečanje števila gostov in kar 49 % povečanje opravljenih prenočitev. Od januarja do septembra je bilo v vseh nastanitvenih enotah v Izoli zabeleženih 96.653 prihodov ter 387.451 nočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 21 % upad števila prihodov in 15 % znižanje števila prenočitev,« so sporočili s Turističnega združenja Izola (TZI).

Dodali pa so še zanimivo in obenem zelo aktualno informacijo, da je bilo po podatkih FURS-a od 19. junija do 1. oktobra v izolski občini unovčenih 41.021 turističnih bonov. Njihova skupna vrednost se je močno približala 6,3 milijona evrov, kar je Izolo uvrstilo na 3. mesto med vsemi slovenskimi občinami.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.