Naslovnica Gospodarstvo Povratek turistov je prinesel rekordno poletno prodajo

Povratek turistov je prinesel rekordno poletno prodajo

Avtor: Spletno Uredništvo
S podjetja Radenska d.o.o. so dva dni potem, ko je o tem že poročala Slovenska tiskovna agencija, posredovali sporočilo za medije o poslovnih rezultatih, ki jih je v tretjem kvartalu leta 2021 zabeležila češka skupina Kofola, katere del je tudi Radenska. Za skupino Kofola je bilo zadnje poletje spret rekordno.
Kofola je sicer gazirana brezalkoholna pijača družbe enakega imena s sedežem v češki Ostravi (foto: PR Radenska)

Češka skupina Kofola, katere del je tudi Radenska d.o.o., je oznanila, da se je njena prodaja na medletni ravni se je v tretjem četrtletju (kvartalu) leta 2021 še dodatno povečala in sicer za 34 milijonov čeških kron (CZK), kar je za 1,6 % preseglo lanski rekordni rezultat. Ta znesek je malce višji od 1,3 milijona evrov (točen znesek je odvisen od trenutnega menjalniškega tečaja med CZK in evrom).

»V poletnih mesecih so se dobro odrezali češki in slovaški trg ter Adriatic regija. Regija je okrevala po zaslugi navala turistov, ki so jih zaradi pandemskih ukrepov v lanskem letu v regiji pogrešali. Poslovni EBITDA se je v prvih devetih mesecih leta povečal za 81 milijonov CZK na letni ravni,« so med drugim pojasnili v sporočilu za javnost in dodali, da se je rast povpraševanja v Adriatic regiji odrazila v 13,3-odstotni rasti prodaje.

Poleg letošnje množične poletne vrnitve turistov iz tujine na atraktivna območja Hrvaške in Slovenije pa je bila za poslovne uspehe skupine Kofola potrebna še vrsta pravočasnih in kakovostno izpeljanih marketinških oziroma prodajnih aktivnosti. Kot je pojasnil izvršni direktor Radenske Adriatic Marián Šefčovič, pa je največjo prodajno rast v Radenski d.o.o. poleti zabeležila blagovna znamka hrvaške izvirske vode Studena.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.