Naslovnica Slovenija Potovanje od glave do pete za slepo Mihaelo

Potovanje od glave do pete za slepo Mihaelo

Avtor: Spletno Uredništvo
Po slovenskih cestah pravkar poteka ‘Potovanje od glave do pete’. Gre za pešačenje oziroma nekajdnevni pohod od Lendave do Kopra, prek katerega želijo prijatelji pomagati slepi študentki Mihaeli.
Mihaela je marljiva študentka, ki bo potrebovala začetno investicijo (foto: FB Mihaela Rojht)

Mihaela je 21-letno deklet iz Slovenskih Goric, ki je že od rojstva slepa, vseeno pa bo v prihajajočem študijskem letu končala študij na Višji strokovni šoli za gostinstvo, velnes in turizem Bled. Zato so se njeni prijatelji odločili, da ji bodo pomagali nadaljnji življenjski poti in sicer pri zahtevnem prehodu v podjetniške vode. Namenili so se peš prehoditi pot od Lendave do Kopra in ta pohod so poimenovali ‘Potovanje od glave do pete’.

Pohod se je pričel v nedeljo, 29. avgusta in bo trajal vse do sobote, 4. septembra, ko se bo zaključil na koprski obalni promenadi. Tako so želeli Mihaelni prijatelji pritegniti pozornost medijev in javnosti ter poudariti svoj dobrodelni namen, oziroma želijo s prehojeno potjo zbrati čim več donacij za Mihaelo. Mihaela bi namreč po koncu študija rada odprla svoj lasten wellness salon ter tudi opravila dodatne strokovne kvalifikacije s tega področja.

»Vse te kvalifikacije, nakup opreme za salon in zagon podjetja bodo velik strošek, kar pa je za njo skoraj nemogoč zalogaj, saj si zaradi okvare vida ne more privoščiti študentskega ali drugega dela, s katerim bi lahko prihranila nekaj denarja. Donacijo lahko nakažete na TRR TD Gomila št.: SI56 6100 0002 1749 396 namen: donacija za MIHAELO ROJHT ali pošljete SMS na 1919 s ključno besedo MIHAELA5,« so v sporočilu za javnost pojasnili prijatelji.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.