Naslovnica Magazin Potovanja v EU bodo z prenovljeno aplikacijo Travel bolj preprosta

Potovanja v EU bodo z prenovljeno aplikacijo Travel bolj preprosta

Avtor: Spletno Uredništvo

Mreža evropskih potrošniških centrov (Mreža EPC) je pravkar posodobila potovalno aplikacijo Travel. Ta Aplikacija pomaga potrošnikom premagati neprijetne situacije, ki se lahko pripetijo na počitnicah ali potovanjih – kar v 25 jezikih in v 30 evropskih državah!

travel 2Nova aplikacija je lahko izjemno koristna prav tedaj, ko potnik najbolj potrebuje pomoč (foto: FB EPC Slovenija) 

 

Potrošniki se pogosto niti ne zavedajo vseh pravic, ki jih imajo na potovanju v tujino. Odslej jim bo precej lažje, saj je Mreža evropskih potrošniških centrov (Mreža EPC) je posodobila potovalno aplikacijo Travel, ki potrošniku ne zagotavlja le pravnih informacij, temveč mu tudi pomaga pri uveljavljanju pravic, tako da ponuja nekaj najpomembnejših besedil v jeziku države, v kateri se nahaja.

“Nepričakovani dogodki na počitnicah vam lahko hitro pokvarijo razpoloženje. Vozilo, ki ste ga rezervirali po spletu, ni na voljo? Je hotelska soba naenkrat dražja kot je bilo dogovorjeno? Morate zaradi manjše nezgode obiskati zdravnika? Če se vam kaj od tega zgodi v tujini, se lahko situacija zaradi jezikovnih preprek še dodatno zaplete,” opozarjejo na Mreži EPC.

Zato so se s pomočjo sodobne tehnologije tudi lotili posodobitve celotne storitve. Sedaj je aplikacija Travel na voljo v 25 evropskih jezikih in v vseh 28 državah EU, na Norveškem in Islandiji, sporočajo z Ministrstva za gospodarski ravzoj in tehnologijo RS, v čigar resor sodi skrb za potrošnike. Letos je vseh 30 evropskih potrošniških centrov, ki so del Mreže EPC, pripravilo dopolnitve vsebine aplikacije, poleg tega so bile opravljene tudi obsežne tehnične posodobitve.

Aplikacija vključuje nakupovanje v trgovini, najem avtomobila, nastanitev v hotelu, zdravstvena oskrba ter zračni, železniški, avtobusni in ladijski prevoz. Razdelek koristnih informacij ponuja pomembnejše telefonske številke in druge kontaktne podatke za nujne primere.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.