Naslovnica Slovenija Poteza Coca Cole je za vzgled

Poteza Coca Cole je za vzgled

Avtor: Spletno Uredništvo

Fundacija Coca-Cola je pred dnevi donirala Rdečemu križu Slovenije znesek v višini 100.000 ameriških dolarjev (kar je malce več kot 92.000 evrov). S tem denarjem so želeli podpreti humanitarna prizadevanja Rdečega križa Slovenije za omejevanje širjenja epidemije COVID-19 in za podporo najbolj ranljivim skupinam.

Poteza Coca Cole je za vzgledCoca Cola pa ni osamljena, tako je družba podarila Henkel aprila RKS-ju podarila za 200.000 evrov čistilnih sredstev (foto: FB RKS – Aleš Černivec) 

 

Rdeči križ Slovenije (RKS), ki bo 8. maja praznoval svoj vsakoletni praznik, že od konca lanskega leta izvaja posebne naloge in aktivnosti, ki so tako ali drugače povezane s pandemijo koronavirusa. RKS kot običajno najprej pomaga najbolj ranljivim skupinam, kot so starejši ljudje, otroci, starši samohranilci, invalidi, osamljeni, … Po izbruhu pandemije so bile te skupine še bolj orgožene in zato so pri RKS veseli vsake dodatne pomoči. 

Sicer se RKS osredotoča na preskrbo ogroženih kategorij z nujnimi življenjskimi potrebščinami (hrana, zdravila, hidienska in zaščitna sredstva) in na ohranjanje njihovih stikov z družbo, a kljub vsej solidarnosti sredstev običajno nikoli ni dovolj. Zato je poteza družbe oz. Fundacije Coca Cola, ki je RKS-ju v aprilu nakazala 100.000 ameriških dolarjev, kar je nekaj več kot 92.000 evrov, nedvomno hvale vredna in je obenem lahko tudi za vzgled.   

»Eno od ključnih vodil, ki usmerja ravnanje preko 13.000 prostovoljcev RKS, je humanost. V današnjih zahtevnih razmerah je humanitarna podpora ranljivih skupin še toliko bolj pomembna. Zato smo veseli vsakega prispevka s strani posameznikov ali podjetij, ki prepoznajo stisko in želijo pomagati. Finančna podpora Fundacije Coca-Cola je v tem trenutku neprecenljiva.

Usmerjena bo v nakup nujnih življenjskih potrebščin za ranljive skupine in v druge aktivnosti za podporo pri soočanju z epidemijo in njenimi posledicami, denimo za osveščanje in psihosocialno podporo,« je Coca Coli javno zahvalila Vesna Mikuž, predsednica Rdečega križa Slovenije in tudi pojasnila, kaj bodo naredili s sredstvi. 

:

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.