Naslovnica Trendi Postal sem smrt, uničevalec svetov

Postal sem smrt, uničevalec svetov

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden bo poleg filma ‘Barbie’ na sporedu tudi premera precej bolj resnega filma ‘Oppenheimer’. Gre za resnično življenjsko zgodbo očeta atomske bombe Roberta Oppenheimerja. Slednji je ob prvi testni atomski eksploziji spoznal, kaj je ustvaril, zato je bil kasneje proti razvoju vodikove bombe.
Postal sem smrt, uničevalec svetov

V filmu so tudi črno-beli prizori, ki posebej poudarjajo določene dele zgodbe  (foto: cineplexx.si)

 

V četrtek se bo v slovenskih kinematografih pričel predvajati epski film ‘Oppenheimer’, ki govori o izjemnem ameriškem fiziku Juliusu Robertu Oppenheimerju in njegovi vlogi pri razvoju atomske bombe. Film je bil posnet po s Pulitzerjevo nagrado nagrajeni knjigi ‘American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer’, ki sta jo napisala Kai Bird in Martin J. Sherwin.

Briljantni znanstvenik je bil ‘oče’ atomske bombe, vendar je ob prvi testni atomski eksploziji v puščavi New Mexica zgrožen spoznal, kako uničujoče orožje je ustvaril. »Postal sem smrt, uničevalec svetov,« je tedaj Oppenheimer pomislil na stihe iz starodavnega indijskega epa Mahabharata. Tam so opisane različne leteče naprave in uničujoča orožja, od katerih je vsaj eno zelo podobno atomski bombi. Zato je bil kasneje odločno proti izdelavi vodikove bombe.

Producenti tega težko pričakovanega filma so Emma Thomas, Charles Roven in Christopher Nolan, Nolan pa je hkrati tudi režiser in scenarist. V filmu ‘Oppenheimer’ nastopa vrsta znanih igralskih imen, kot so na primer Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey, Jr., Matt Damon in Rami Malek, poleg njih pa igrajo še Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett in Kenneth Branagh.

Film, katerega distributer za Slovenijo je podjetje Karantanija Cinemas, združuje tri filmske žanre – biografski film, dramo in zgodovinski film. Velja še dodati, da je bil posnet v posebni kombinaciji IMAX® 65 mm in 65 mm filmske fotografije velikega formata, vključno s prvimi deli v črno-beli analogni fotografiji IMAX®.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.