Naslovnica Šport Odbojkarska Slovenija nestrpno pričakuje četrtfinale Lige narodov

Odbojkarska Slovenija nestrpno pričakuje četrtfinale Lige narodov

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška odbojkarska izbrana vrsta je že na Poljskem, kjer jo v četrtek čaka prva tekma končnice letošnje Lige narodov. Slovenija se bo pojutrišnjem ob 17. uri v izjemno pomembnem četrtfinalnem dvoboju pomerila z Japonsko. Zmagovalca te tekme nato konce tedna čakata še dva dvoboja za medalje, poraženec pa bo končal z nastopi.
Odbojkarska Slovenija nestrpno pričakuje četrtfinale Lige narodov

Slovenski odbojkarji na enem prvih treningov na Poljskem (foto: Odbojkarska zveza Slovenije)

Slovenska odbojkarska reprezentanca je brez težav prispela na Poljsko in v Gdansku že pričela s treningi za nastop v četrtfinalu Lige narodov. Slovenske barve bodo tudi tokrat branili sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič, Žiga Štern in Matej Kök, korektor Nik Mujanović, podajalca Gregor Ropret in Uroš Planinšič, prosta igralca Kovačič in Urban Toman ter srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar in Danijel Koncilja.

»Pogoji za nemoteno pripravo so dobri, tudi na poti na Poljsko je bilo vse mirno. Vsi naši odbojkarji so zdravi, kar je v tem trenutku najbolj pomembno. Za nami je uspešen trening v mali dvorani, s katerim se privajamo na tukajšnje razmere. Pomembno bo, da fantje ostanejo zdravi, vsi pa visoko motivirani že čakamo na četrtkovo tekmo,« je včeraj zvečer za spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) povedal slovenski selektor Gheorghe Cretu.

Sicer se Slovenija in Japonska v letošnji Ligi narodov nista pomerili. Slovenija je kvalifikacije po 8 zmagah in 4 porazih končala na 7. mestu, Japonska pa je bila druga, potem ko je po seriji kar 10 zaporednih zmag izgubila le zadnji tekmi proti Italiji in Poljski. Japonci bodo torej v četrtek v vlogi favoritov, popravnih izpitov pa ne bo – poraženec bo samo lahko spakiral bo odšel domov.

Četrtkova tekma bo tako najbrž ena najpomembnejših v zgodovini slovenske moške odbojke, saj zmaga prinaša dve dodati tekmi za medalje. Zmagovalci četrtfinalnih obračunov bodo v soboto nastopili v polfinalnih tekmah, v nedeljo pa bo najprej na sporedu mali finale za tretje mesto in nato ob20. uri še veliki finale letošnje Lige narodov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.