Naslovnica Gospodarstvo Poslovno obarvan zaključek sezone smučarskih skokov

Poslovno obarvan zaključek sezone smučarskih skokov

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija bo prihodnji teden, ko bo Planica prizorišče FIS finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, tam pripravila kar 3 poslovne dogodke – Slovensko-poljski in Slovensko-kosovski poslovni forum ter okroglo mizo glede poslovnih priložnosti pri obnovi Ukrajine.
Poslovno obarvan zaključek sezone smučarskih skokov

Nordijski center Planica februarja letos ob drugem dogodku Spirit Slovenija (foto: FB Spirit Slovenija)

Z agencije za promocijo slovenskega gospodarstva in investicije v našo državo Spirit Slovenija so sporočili, da bo najprej v četrtek (21. marca 2024) v Nordijskem centru v Planici na vrsti Slovensko-poljski poslovni forum, kjer bo govora predvsem o kibernetski varnosti in umetni inteligenci, trajal pa bo od 9.30 do 14. ure. Odprla ga bosta najvišja gosta iz obeh držav – predsednica Slovenije dr. Nataša Pirc Musar in predsednik Poljske dr. Andrzej Duda.

»Digitalne tehnologije so pomemben in rastoč sektor na Poljskem, ki ponuja veliko priložnosti za slovenska podjetja, zato bosta v ospredju srečanja kibernetska varnost v poslovanju v dobi digitalnih priložnosti in umetna inteligenca kot priložnost za izboljšanje poslovanja, predstavljene pa bodo tudi številne priložnosti za poglobitev sodelovanja med državama,« so pojasnili z Javne agencije Spirit Slovenija.

Nato bosta v petek (22. marca) v hotelu Kompas v Kranjski Gori na sporedu še preostala  dva poslovna dogodka. Prvi bo Slovensko-kosovski forum, kjer bodo predstavili  poslovno in investicijsko okolje obeh držav ter možnosti za sodelovanje s poudarkom na  IKT, gradbeno, tekstilno, lesno in živilsko-predelovalno področje. Sledile bodo še predstavitve dosedanjih uspešnih povezovanj ter poslovna mreženja med prisotnimi podjetji.

Forum bo trajal med 10. in 13. uro. Na isti lokaciji bo med 10. in 12. ure potekala tudi zanimiva okrogla miza na temo obnove Ukrajine. Tam bo govora o možnostih sodelovanja slovenskega gospodarstva pri obnovitvenih projektih v Ukrajini, o možnostih za oblikovanje novih povezav z ukrajinskimi partnerji in najbrž tudi o tem, kako naj bi Ukrajina sploh zmagala v tej vojni, čeprav novice z bojišč trenutno ne kažejo na takšen razplet.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.