Naslovnica Trendi Poslednji dvoboj za čast in pravico

Poslednji dvoboj za čast in pravico

Avtor: Spletno Uredništvo
Filmska premiera tedna je film ‘Poslednji dvoboj’. Viteška zgodba se dogaja v Franciji 14. stoletja, za režijo je poskrbel slavni  Ridley Scott, pod scenarij pa sta se podpisala znana igralca Ben Affleck in Matt Damon, ki v filmu tudi nastopata.
Prizor iz filma Poslednji dvoboj (foto: Blitz Slovenija)

Filmska premiera tedna je film ‘Poslednji dvoboj’, za katerim stoji 20 Century Studios, v slovenske kinematografe pa bo vstopil v četrtek, 14. oktobra. Zgodba, ki je celo posneta po resničnih dogodkih, govori o dogajanju v fevdalistični Franciji v 14. stoletju, v času vitezov v oklepih in plemičev, ki si s silo vzamejo vse, kar lahko. Poslednji dvoboj pa je tudi zgodba o prijateljstvu, pohlepu, ljubezni in izdaji.

»Film Poslednji dvoboj raziskuje vseprisotno moč moških na eni strani in krhkost, pravičnost, moči n pogum ene same ženske na drugi strani. Razkriva ozadje poslednjega dvoboja med Jeanom de Carrougesom in Jacquesom Le Grisom, med dvema prijateljema, ki postaneta največja sovražnika,« razkriva napovednik. Vse se začne s sporom glede premoženja, nadaljuje s posilstvom žene in zaključi z dvobojem na smrt.

Režiser epskega spektakla je Ridley Scott, pod scenarij pa sta se podpisala znana igralca Ben Affleck in Matt Damon. Damon v filmu igra Jeana de Carrougesa, njegovo ženo Marguerite igra Jodie Comer, Jacquesa Le Grisa upodablja Adam Driver, Ben Affleck pa je v vlogi grof Pierrea d’Aleçona. Distributer za slovenske kinematografe je podjetje Blitz Film & Video Distribution.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.