Naslovnica Šport Dokler je še upanja, bo potrebno dati vse od sebe

Dokler je še upanja, bo potrebno dati vse od sebe

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska nogometna reprezentanca je po zanesljivi zmagi s 4:0 na Malti ostala v igri za odhod na svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostil Katar. Vendar pa bo morala jutri v mariborskem Ljudskem vrtu premagati Rusijo, nato pa jo čakata še novembrski tekmi proti Slovaški in Cipru.
Slovenski tabor takoj po koncu zmagovite petkove tekme na Malti (foto: FB NZS)

Slovenska članska nogometna reprezentanca je s petkovo zmago na Malti, ko je z zanesljivih 4:0 odpravila domačine, še ostala z možnostmi za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostil Katar. Kekova izbrana vrsta je namreč doslej odigrala sedem od skupno desetih tekem, pri tem pa je zbrala 10 točk, kar je trenutno šest točk manj od vodilnih ekip v kvalifikacijski skupini H – Hrvaške in Rusije.

“Čestitam fantom za zmago, ki upam, da bo prinesla prepotrebno samozavest in vero, da smo nekaj naredili in da nekaj delamo. Zelo smo si želeli in tudi zmagali na Malti. Zdaj pa v Ljudski vrt na težjega, precej težjega tekmeca. Zdaj se lahko mirno in osredotočeno pripravljamo na Rusijo. To je tekma, ki nosi nekaj več, tekma, ki bo spet pokazala, kako daleč smo pri oblikovanju nečesa,” je po zmagi na Malti dejal slovenski selektor Matjaž Kek.

Sicer se v našem taboru vsi dobro zavedajo, da bi bilo potrebno za osvojitev prvega mesta v skupini, ki neposredno vodi v Katar, ali pa drugega mesta, ki vodi v dodatne kvalifikacije, dobiti vse tri preostale tekme. Vseeno pa bi se morala tudi kakšna tekma razplesti po naših željah, saj je Slovenija predvsem s porazom na Cipru zapravila lepo priložnost, da bi ostala v samem vrhu skupine, ali pa bi vodilnim vsaj resno dihala za ovratnik.

Kakorkoli, v Ljudskem vrtu bo jutri ob 20.45 končno prava navijaška atmosfera s polnimi tribunami. Sicer imamo z Rusijo pozitivne izkušnje iz preteklosti, saj smo po zaslugi gola Zlatka Dediča prav v Mariboru leta 2009 premagali Rusijo z 1:0 in se tako prek dodatnih kvalifikacij uvrstili na svetovno prvenstvo v Južni Afriki 2010.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.