Naslovnica Šport Portorož gosti turnir šestih reprezentanc v košarki 3×3

Portorož gosti turnir šestih reprezentanc v košarki 3×3

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri (v soboto, 8. februarja) in v nedeljo se v Portorožu obeta izjemno kakovosten mednarodni turnir reprezentanc v košarki 3×3. Turnirja se bodo poleg domače, piransko obarvane selekcije Slovenije udeležile še izbrane vrste Hrvaške, Srbije, Kanade, Katarja in Mongolije. Tekme bodo potekale na slikoviti lokaciji v nekdanjem skladišču soli Monfort. 

Portorož gosti turnir šestih reprezentanc v košarki 3x3

Občina Piran se že dolgo ponaša z nogometnim stadionom pod prepoznavnem mestnem obzidju, sedaj pa je dobila še igrišče za košarko v drugem največjem zgodovinskem objektu – ogromnem nekdanjem skladišču soli (foto: Košarkarski klub 3×3 Piran)

 

V Portorožu, natančneje na zelo originalnem prizorišču v nekdanjem skladišču soli Monfort, bo ta konec tedna potekal pripravljalni reprezentančni turnir v košarki 3×3. Turnir, ki ga Košarkarski klub 3×3 Piran pripravlja v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije, bo izjemno kakovosten. Vse prisotne reprezentance so bile namreč po novembrski jakostni lestvici FIBE v košarki 3×3 med prvih 20 na svetu. Srbija je bila na tem seznamu prva, Mongolija četrta, Slovenija šesta, Katar sedemnajsti, Kanada osemnajsta in Hrvaška devetnajsta.

Posebej velja omeniti Mongolce, ki so v košarki 3×3 presenetljivo visoko na svetovnih lestvicah. Najbrž tudi zato, ker so v tej srednjeazijski državi kar ukinili navadno košarko in se odločili, da bodo igrali izključno košarko 3×3. Slovenska reprezentanca bo tokrat nastopila izključno s člani KK 3×3 Piran v postavi. Slovenske barve bodo tako branili Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Adin Kavgić in Anže Srebovt. Poleg njih sta na spisku reprezentantov za olimpijski kvalifikacijski turnir, ki bo marca potekal v Bangaloreju v Indiji, še Mensud Julević in Boris Jeršin.

»Veseli nas, da se bomo na močnem mednarodnem turnirju predstavili tudi domači javnosti. Z izjemo challengerja v Ljubljani ni bilo prav veliko priložnosti za to. Sanje vsakega športnika so igrati na olimpijskih igrah in naredilo bomo vse, da se te sanje uresničijo. Pred kvalifikacijami v Indiji bomo odigrali še nekaj turnirjev, a to bo za nas nekaj posebnega. Navijačem se želimo predstaviti v najboljši izvedbi,« pravi Adin Kavgić, reprezentant Slovenije in član domače ekipe KK 3×3 Piran.

Slovenska reprezentanca je v minulo soboto odigrala podoben pripravljalni turnir v Subotici, kjer so naši košarkarji premagali reprezentanco Mongolije, Srbije in Nizozemske, izgubili pa so obračun s Hrvaško ter tako na koncu osvojili tretje mesto. To soboto bodo v Portorožu najprej na vrsti boji v skupinah, kjer se bo Slovenija v prvi tekmi programa ob 14. uri pomerila s Kanado in ob 15.40 še z Mongolijo. Vseh 6 tekem se bo predvidoma zvrstilo že do 16.30. V nedeljo se bodo izločilni oziroma finalni dvoboji začeli ob 14. uri, veliki finale pa bo ob 16.30.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.