Naslovnica Šport Poplava svetovnih prvenstev in vrhunskih športnih dogodkov

Poplava svetovnih prvenstev in vrhunskih športnih dogodkov

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes se je začelo svetovno prvenstvo v kolesarstvu, kjer je Primož Roglič v kronometru zaostal za pričakovanji. Konec tedna bodo poleg kolesarskega na vrsti še svetovna prvenstva v slalomu na divjih vodah, SP v atletiki, nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo, tekma svetovnega pokala v plezanju ter rokometni tekmi slovenske ženske rokometne reprezentance v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020.

Poplava svetovnih prvenstev in vrhunskih športnih dogodkov Zgodovinska zmagovalna rdeča majica Primoža Rogliča z zadnje španske Vuelte bo prodana za pomoč otrokom iz projekta Botrstvo (foto: SOJ RTV SLO)

 

Pravkar se je na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Yorkshiru končal članski kronometer, ki ga je dobil Avstralec Rohan Dennis, drugi je bil Belgijec Remco Evenpoel, tretji pa Italijan Filippo Ganna. Slovenci smo veliko pričakovali od Primoža Rogliča, a svežemu zmagovalcu Vuelte tokrat ni šlo po načrtih in je pristal na 11. mestu. Primož pa je ta teden vseeno že zmagal – II. program Radia Slovenija bo namreč do petka izpeljal že osmo dobrodelno dražbo za pomoč otrokom iz projekta Botrstvo, tokrat pa bodo dražili prav zmagovalno rdečo majico Rogliča z dirke po Španiji.

Zadnji vikend v septembru pa bo na RTV Slovenija izjemno pester. Na sporedu bodo prenosi s svetovnega prvenstva v kolesarstvu iz Yorkshira in svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah, ki bo potekalo španskem La Seu d’Urgellu. V petek se bo začelo tudi 17. svetovno prvenstvo v atletiki, ki bo do 6. oktobra potekalo v Katarju. Poleg radijskih in televizijskih prenosov ter serije posebnih oddaj s teh treh svetovnih prvenstev, pa se tudi na domačih tleh v naslednjih dneh obeta nekaj izjemnih športnih trenutkov.

Jutri ob 18. uri se bo slovenska ženska rokometna reprezentanca ob 18. uri v Mariboru v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo 2020 pomerila s Kosovom, v nedeljo pa bo ob 15.30 v Belorusiji odigrala še naslednjo tekmo kvalifikacij za EP. V soboto bodo prenašali še nogometni derbi Olimpija : Maribor, v nedeljo pa še finale preizkušnje svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, kjer bo pred domačimi navijači v Kranju nastopila trikratna svetovna prvakinja Janja Garnbret.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.