Naslovnica Oglaševanje V Ekoturizmu Viženčar vse kar počnejo, počnejo z ljubeznijo

V Ekoturizmu Viženčar vse kar počnejo, počnejo z ljubeznijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Pri nas boste deležni pristnega oddiha v neokrnjeni naravi….

Pri nas vse počnemo z ljubeznijo…. (foto: facebook.com/turisticnakmetija.vizencar)

 

EkoTurizem Viženčar se nahaja na Krvavcu, neposredno ob smučišču, v objemu gora. Na 1.500 m visoki nadmorski višini Kriške planinesmo poleti obdani s čudovito zeleno naravo in kravami, pozimi pa vso zelenje nadomesti vonj po snegu, belo smučišče in dvosedežnica Kriška planina. Nudimo prenočišča v petih družinskih sobah, ki so primerne za štiri oziroma pet oseb, v štirih apartmajih za dve do štiri osebe in eni Deluxe sobi, v kateri je sibirska savna oziroma ‘fitobočka’. Skupno imamo trenutno na voljo 39 ležišč.

Družinsko podjetje obratuje že skoraj 25. leto, na začetku kot kmetija Kmečki turizem Viženčar, nato pa kot ekološko usmerjena domača kmetija EkoTurizemViženčar. Pričetki segajo v leto 1994, ko sva Maria Mia in mož Silvo z našima 2 in 4 let starima hčerkama na naši majhni hribovski kmetiji na planini nedokončano planšarsko hiško preuredila v turistični objekt. Tako sva odlično izkoristila neuporaben objekt in se preusmerila v turizem. Naši skromni pričetki so obrodili veliko sadov, zato danes v domačem podjetju zaposlujemo zunanjo pomoč, prav tako pa je v podjetju zaposlena tudi hči Maja.

Bliža se naš 25. rojstni dan, ki bo v decembru in v tem času smo si ustvarili renome ter pokazali, kako pošteni, delovni in prijazni ljudje smo. Zdrava prehrana in zdrav način življenja nam je vse bolj blizu in ker si za naše goste želimo le najboljše, želimo to vedno nuditi tudi vam. Naš moto je: Vse kar počnemo, je storjeno z ljubeznijo, saj brez nje ne bi imeli energije niti za eno leto, kaj šele za četrt stoletja.

Predani smo naravi in domači prehrani, zato je vsa hrana, ki jo nudimo v naši restavraciji s krušno pečjo v celoti domača. Našim gostom želimo ponuditi zares domačo in ekološko kakovostno hrano, zato jo pripravljamo in pridelujemo sami, saj se le tako lahko prepričamo o nudenju hrane ustrezne kakovosti. Zelenjavo, mleko in meso pridobivamo iz naše domače ekološko usmerjene kmetije, izpod pridnih rok vodje Marie Mie pa prihajajo razni sokovi, marmelade, vložnine in mesni izdelki.

Pri nas ne manjkajo niti raznovrstna zelišča iz domačega zeliščnega vrta, nabiramo pa jih tudi po celotnem hribu. Iz njih pripravljamo zeliščne čaje in likerje, so dodatek raznih zdravim jedem, ki jih nudimo v naši restavraciji.

Priporočamo da preizkusite razne domače specialitete iz našega dnevnega menija, kot so ajdovi žganci s kislim zeljem in krvavico ali pečenico, izbirate lahko tudi med domačo telečjo obaro, golažem s polento ali kruhovimi cmoki, pasuljem, joto in slajšim delom ponudbe – palačinkami, zavitki in štruklji. Vse jedi v ponudbi nastajajo v naši domači kuhinji. Po dogovoru kuhamo tudi dietno hrano. Vabimo vas na kozarček domačega jabolčnega in hruškovega soka, raznih likerjev in drugih zeliščnih napitkov. Gostimo zaključene skupine, zato nas lahko obiščete ob raznih obletnicah, rojstnih dnevih in praznovanjih, dobrodošle so tudi pohodniške skupine in skupine kolesarjev. Za namen konferenc po dogovoru oddajamo prostor, oddajamo tudi piknik prostor in nudimo spanje na seniku s planšarskim zajtrkom.

Preizkusite razne domače specialitete…. (foto: facebook.com/turisticnakmetija.vizencar)

 

Vodja Maria Mia je poleg žene, mame, babice in gospodinje tudi direktorica, kuharica, natakarica, zeliščarica, organizatorka dogodkov in delavnic, leadership, refleksna in energetska terapevtka, reikimojstrica in svetovalka o zdravem načinu življenja, kar vključuje prehrano in načine mišljenja, ki povzročajo bolezni. Nudimo individualna svetovanja iz področja zeliščarstva, zdrave prehrane, organiziramo večdnevne dogodke na svežem zraku v objemu narave, v prijetni tišini in stiku s samim seboj. Udeležite se lahko tudi zeliščnih delavnic, degustacij zeliščnih čajev, v ponudbi pa imamo še možnost bioenergetskih masaž z reiki mojstrom in pomoč pri vzgoji in učenju otrok, kar nudi Divine Business Certified Coach. V naši pestri ponudbi se bo zagotovo za vsakega nekaj našlo.

Gospodar Silvo je strasten lovec, ki skrbi za kmetijo in vso divjad, ki prebiva na naši kmetiji. Ogledate si lahko kozice, krave in ovce, ki se pasejo po naših pašnikih, imamo tudi konje, kokoši, psa, mačke in pa kot večjo zanimivost tudi oboro z jeleni. Kdor se želi preizkusiti v kmečkih opravilih lahko poleti pomaga pri spravilu sena, drv, molži in ostalih opravilih, ki jih na kmetiji nikoli ne zmanjka.Gospodar Silvo je strasten lovec, ki skrbi za kmetijo in vso divjad, ki prebiva na naši kmetiji. Ogledate si lahko kozice, krave in ovce, ki se pasejo po naših pašnikih, imamo tudi konje, kokoši, psa, mačke in pa kot večjo zanimivost tudi oboro z jeleni. Kdor se želi preizkusiti v kmečkih opravilih lahko poleti pomaga pri spravilu sena, drv, molži in ostalih opravilih, ki jih na kmetiji nikoli ne zmanjka.Veseli smo, da naša družinska kmetija ostaja družinska, saj sta naša najmlajša pomoč, hči Maja z Markom, bodoča gosdpodarja kmetije.

Spoznali boste različne domače živali… (foto: vizencar-krvavec.si)

 

Ko snežna odeja prekrije naše kraje, se lahko odločite za sankanje ob večernih urah, saj je sankališče osvetljeno. Ljubitelji turnega smučanja se lahko povzpnete na Zvoh (do akumulacijskega jezera), kjer lahko občudujete magičen sončni zahod ali pa sivo meglo v dolini, ki močno spominja na morje.

Gosti, ki pri nas prenočujejo v poletnih mesecih, so deležni raznoraznih popustov pri kartah za ogled muzejev, obisk adrenalinskega parka, izposojo opreme oz. koles, karte za kolesarske steze ter tudi pri domačih jedeh in pijači v naši restavraciji, različnih masažah in individualnih svetovanjih.

Z obnovo apartmajev in vso dodatno ponudbo želimo gostom ponuditi več kot le posteljo in hrano, saj delavnice, izleti in svetovanja Marie Mie kot F.E.E.L. leaderke zagotovo prinašajo dodano vrednost ter obogatijo vaše telo in um.

Po sprostitev Vam ni potrebno iti daleč – obiščite nas v neokrnjeni naravi Kriške planine, kjer vam v vseh letnih časih nudimo raznovrstne možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa in popolno sprostitev v objemu okoliških gora.

 

EkoTurizem Viženčar
Ambrož pod Krvavcem 23
4207 Cerklje na Gorenjskem

Kontakti:
Tel: +386 (0) 41 647 545
E-mail: ekotur.vizencar@gmail.com
Spletna stran: www.vizencar-krvavec.si
Koordinate: 46.293923, 14.535454

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.