Naslovnica Trendi Poplava poletnih prireditev v Piranu in Portorožu

Poplava poletnih prireditev v Piranu in Portorožu

Avtor: Spletno Uredništvo
V piranski občini so tudi za letošnje poletje pripravili izjemno pester kulturni program, pri čemer so na številnih različnih lokacijah v Portorožu in v Piranu poskusili poskrbeti prav za vse okuse. Koncerti najrazličnejših glasbenih zvrsti, predstave, degustacije, glasbeni večeri, zabava za otroke – vse se bo vrstilo še do konca meseca, nato v avgustu in delno tudi v septembru.
Poplava poletnih prireditev v Piranu in Portorožu

Prizor s koncerta skupine The Stroj (foto: FB The Stroj)

S Turističnega združenja Portorož (TZP) so najprej spomnili, da bo vse do 10. avgusta v Piranu potekala prireditev ’45. Piranski glasbeni večeri’. Že ta petek (21. julija) pa se v Slovensko Istro po dolgih letih vrača tolkalna skupina ‘The Stroj’. Primoža Oberžana in njegovo ekipo perkusionistov po sončnem zahodu čaka nastop v Luciji, natančneje v Parku Sonce (na nekdanjem dirkališču za karting).

V okviru ‘Primorskega poletnega festivala’, ki letos praznuje 30. obletnico, bo v Avditoriju Portorož v soboto (22. julija) na vrsti predstava ‘Vivaldiana’. Nato bo Avditorij 30. julija gostil ‘baletno-flamenko’ mojstrovino ‘Carmen’, že dan kasneje pa še balet ‘Romeo in Julija’. Dogajanje na plaži Meduza zaznamujejo ‘latino-petki’ in otroški disco ob četrtkih, v Vinoteki Hotela Piran pa se vsak petek zvečer vrstijo ‘Klepeti z vinarji’, oz. degustacije z vrhunskimi slovenskimi vinarji.

Portoroške noči bodo letos na sporedu med 11. in 14. avgustom, tam pa bodo za glasbeno zabavo zadolženi Peter Grašo, Dan D, Nine Pušlar in skupina ‘HELP! A Beatles tribute’. Za izjemno glasbeno poslastico bo s koncertom 24. avgusta poskrbel nekdanji pevec skupine Led Zeppelin Robert Plant, ki bo tokrat zavil v gospel in akustične vode s projektom Saving Grace ter s posebno gostjo Suzi Dian.

Poleg tega bo od 25. do 28. avgusta Portorož prizorišče etape italijanske jadralne regate ‘Marina Militare Nastro Rosa Tour 2023’. »Med 26. avgustom in 3. septembrom ljubitelje klasične glasbe v Piran vabi mednarodno odmevni Tartini festival. Za otroke v Portorožu in Piranu pripravljajo Lučke v Parku Sonce vsako sredo do konca avgusta, 16. Dan delfinov (5. avgust) in vsako soboto do konca avgusta ‘Juhuhu spet smo tu’ – gledališke predstave v Piranu,« so še dodali s TZP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.