Naslovnica Šport Mežica gosti državno prvenstvo v odbojki na mivki

Mežica gosti državno prvenstvo v odbojki na mivki

Avtor: Spletno Uredništvo
Če mati narava v zadnjih urah ni pripravila kakšnega nevihtnega presenečenja, se bo v Mežici danes s kvalifikacijami pričelo letošnje državno prvenstvo v odbojki na mivki. Jutri bodo na sporedu tekme v skupinskem delu, nato bodo sledili še izločilni dvoboji. Finali v ženski in v moški konkurenci bosta predvidoma na vrsti v soboto, od 20. ure dalje.
Mežica gosti državno prvenstvo v odbojki na mivki

Lanski prizor s turnirja Mežica open (foto: FB Mežica Open)

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) se je letos odločila za zamenjavo prizorišča državnega prvenstva v odbojki na mivki. Tekmovanje se je tako iz Kranja preselilo na Koroško, natančneje v Mežico, na slikovito lokacijo igrišč pri vhodu v podzemlje Pece. Lokalni gostitelj državnega prvenstva je Odbojkarski klub Mežica, ki se je v sodelovanju lokalne skupnosti v preteklih letih že uveljavil z zelo dobro organizacijo turnirja Mežica Open.

Na letošnjem državnem prvenstvu naj bi nastopilo 18 moških in 14 ženskih dvojic. V ženski konkurenci za prvi favoritinji veljata lanski zmagovalki, reprezentantki Maja Marolt in Živa Javornik. Največje konkurentke pa naj bi jima bile predvsem Asja Šen v paru s Katarino Bulc ter druga reprezentančna naveza Anja Maček-Špela Morgan. Med odbojkarji pa lanskega naslova prvakov ne bosta branila Nejc Zemljak in Klemen Šen.

Klemen Šen, ki je lani kot prostovoljni gasilec najprej pomagal pogasiti katastrofalen požar na Krasu, vseeno pa je potem tudi zmagal na DP, bo namreč letos zaigral z osemkratnim slovenskim prvakom Danijelom Pokeršnikom (medtem ko naj bi Nejc Zemljak ta konec tedna nastopil v Münchnu v paru z izkušenim nemškim odbojkarjem Jonathan Erdmannom na turnirju serije German Beach Tour).

Največjo konkurenco paru Šen-Pokeršnik naj bi v Mežici predvidoma predstavljala Vid Jakopin in Tadejem Boženk, med favorite pa na bi sodila še slovenska reprezentanta Črtomir Bošnjak in Alan Košenina. DP se bo danes popoldan pričelo s kvalifikacijskimi dvoboji, jutri (v petek) pa bodo na vrsti tekme skupinskega dela. Sledili bodo še izjemno napeti izločilni boji. Ženski finale je predviden za soboto ob 20. uri, moški finale pa po 21. uri.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.