Naslovnica Kronika Fotorobot storilca oboroženega ropa banke v Mariboru

Fotorobot storilca oboroženega ropa banke v Mariboru

Avtor: Spletno Uredništvo
Mariborski policisti še naprej preiskujejo oborožen rop banke v Mariboru in prosijo za dodatne informacije. Po dobrem tednu od dogodka so zato objavili tudi grafično podobo roparja, ki pa je bil zamaskiran, tako da niti ta tako imenovani fotorobot ne razkriva prav veliko. Sicer pa je bil to že drugi oborožen rop v Mariboru v zadnjem mesecu.
Fotorobot storilca oboroženega ropa banke v Mariboru

Niti fotorobot možakarja, ki je prejšnji torek oropal banko v Mariboru, ne razkrije prav veliko (foto: policija.si)

Po poročanju Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave (PU) Maribor so bili policisti prejšnji torek (11. julija 2023) natanko ob 15.43 obveščeni, da je v bančni poslovalnici v mariborski mestni četrti Pobrežje prišlo do oboroženega ropa. Vse se je zgodilo zelo hitro, saj je ropar v omenjeno bančno poslovalnico po dostopnih podatkih vstopil le minuto pred tem.

»Neznani moški, ki je nosil siv klobuk, delovne hlače in belo-rdečo karirasto srajco ter masko na obrazu, obut pa je bil v temne športne copate z belim robom, je okrog 15.42 vstopil v bančno poslovalnico. Iz blagajne je odtujil večjo količino gotovine, pri čemer je uslužbencu banke zagrozil z orožjem. Nato je pobegnil v smeri proti Greenwichu,« so v sporočilo za javnost zapisali mariborski policisti.

Policisti in kriminalisti so seveda takoj opravili ogled kraja kaznivega dejanja in intenzivno nadaljevali z zbiranjem uporabnih informacij. Očitno pa jih niso uspeli zbrati dovolj, zato so po dobrem tednu le objavili  t.i. ‘fotorobot’ roparja. Ker je bil moški zamaskiran, niti ta grafična podoba ne razkriva prav veliko. Edina opazna lastnost je ta, da ima nekoliko svetlejše rjave lase.

Policija prosi vse, ki bi imeli kakršnekoli koristne informacije, da jim to sporoči prek katerega od številnih komunikacijskih kanalov. Sicer je v Mariboru tudi prejšnji mesec prišlo do oboroženega ropa in sicer 21. junija, ko je že ob 8.14 neznanec, star približno 35 let, suhe postave, kratkih las, oblečen v jeans hlače in z rdečo masko na glavi, oborožen s pištolo vstopil v prodajalno in od zaposlene zahteval denar, potem pa je zbežal…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.