Naslovnica Šport Ponoči se pričenja tudi nogometna Copa America

Ponoči se pričenja tudi nogometna Copa America

Avtor: Spletno Uredništvo
Nogometno prvenstvo stare celine – Evropese je šele dobro razživelo, v ZDA pa se danes pričenja še nogometno prvenstvo novega sveta – Amerike. Na Copa America 2024 bo sodelovalo 16 reprezentanc iz Severne, Srednje in Južne Amerike, med nogometaši pa bo najbrž zadnjič tudi Lionel Messi, čigar Argentina je tudi en od glavnih favoritov za zmago.
Ponoči se pričenja tudi nogometna Copa America

Simbol letošnjega prvenstva ter grafika z zvezdniki iz preteklosti in sedanjosti (foto: FB Copa America)

Copa Amerika je za nekatere še danes južnoameriško nogometno prvenstvo, pa čeprav na njem poleg desetih reprezentanc iz južnoameriške nogometne konfederacije CONMEBOL, nastopa tudi šest izbranih vrst iz CONCACAF – konfederacije severnoameriške, srednjeameriške in nogometne zveze karibskih držav. Tako na Pokalu Amerike sodeluje 16 reprezentanc, ki so razdeljene v štiri skupine.

Letošnja bo že 48. izvedba v zgodovini Cope Americe, druga, ki jo bodo gostile Združene države Amerike, začela pa se bo s tekmo med branilci naslova Argentino in Kanado, ki bo na stadionu Mercedes-Benz v Atlanti v ZDA na sporedu, ko bo pri nas v Evropi že petek (21. junij), ura pa 2.00. Turnir se bo zaključil z velikim finalom, ki se bo 15. julija, prav tako  ob 2.00 pričel na Hard Rock Stadiumu v Miamiju.

En od posebnosti tega prvenstva bo dejstvo, da bo 16 sodelujočih reprezentanc tekme odigralo kar na 14 stadionih po ZDA. Prvi favorit za skupno zmago je aktualni ameriški prvak Argentina, za katero bo še najbrž zadnjič na tem tekmovanju zaigral Lionel Messi. Največji konkurenti Argentincem za prvo mesto naj bi bili tudi tokrat Brazilci, a se najbrž lahko do finala prebije še vsaj 5 reprezentanc.

V skupini A so Argentina, Kanada, Čile in Peru, v skupini B so Mehika, Jamajka, Venezuela in Ekvador, v skupini C so ZDA, Bolivija, Urugvaj in Panama, v skupini D pa Brazilija, Kostarika, Kolumbija in Paragvaj. Po prvi fazi tekmovanja bosta neposredno v četrtfinale napredovali prvi dve ekipi iz vsake skupine, nato bosta sledila še polfinale in veliki finale.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.