Naslovnica Šport Ponoči se ponovno pričenja košarkarska liga NBA

Ponoči se ponovno pričenja košarkarska liga NBA

Avtor: Spletno Uredništvo

Liga NBA se danes dokončno vrača k življenju. Ponoči bosta na vrsti prvi dve tekmi preostanka rednega dela sezone, Dončičev Dallas bo prvič stopil na igrišče v noči iz petka na soboto, dan (oz. noč) kasneje pa bo na vrsti še tekma med Dragićevim Miamijem in Čančarjevim Denverjem.

Ponoči se ponovno pričenja košarkarska liga NBAVse spodaj naštete tekme bodo v živo predvajane na TV Arena Sport Slovenija, kjer pa zaradi nam Evropejcem neugodnega nočnega urnika pripravljajo tudi večje število vsakodnevnih ponovitev (foto: FB TV Arena Sport Slovenija).

 

Ob polnoči in 30 minut se bo sezona lige NBA končno nadaljevala. Prva tekma preostanka rednega dela sezone bo med ekipama Utah Jazz in New Orleans Pelicans. Že ta prvi dvoboj bo izjemno nepredvidljiv, ob 3. zjutraj pa bo sledila (vsaj na papirju) še precej bolj zanimiva tekma – mestni derbi Los Angelesa med Clippersi in Lakersi. Prav ti dve moštvi namreč veljata trenutno tudi za prva favorita glede osvojitve naslova.

Žal pa ta prvi nastop košarkarjev še ne bo mogel dati povsem verodostojnih ocen o dejanski kakovosti obeh moštev iz mesta angelov, saj bo v taboru Clippersov manjkalo nekaj zelo pomembnih igralcev. V noči iz petka na soboto pa se ob 0.30 obeta derbi prve in tretje vzhoda med Milwaukeejem in Bostonom ter ob 3.00 še teksaški sosedski derbi med Dallas Mavericksi in Houston Rocketsi.

Prestižni dvoboj bo imel dvojni pomen, saj so prav Rocketsi na lestvici Zahoda neposredno pred ekipo Luke Dončiča. Sicer se trenutno Mavericksi zdijo kar dobro pripravljeni. Dončić je bil na treh odigranih pripravljalnih tekmah še najbolj konstanten mož svojega moštva, ostali košarkarji pa so malce bolj nihali. Noč kasneje bo prvič po dolgem času zaigral tudi Miami Gorana Dragića, ki se bo pomeril z Denverjem Vlatka Čančarja.

Žal si Koprčan doslej še ni uspel izboriti mesta v ekipi Nikole Jokića in Bola Bola, tako da v uvodih srečanjih skoraj zagotovo ne bo nastopil. Celotno NBA dogajanje bo sicer potekalo na javnosti zaprtem prizorišču v Orlandu, kjer bo 22 ekip odigralo po sedem ali osem tekem, po katerih bo dokončno znan vrstni red za končnico. Med dvema tekmama bo vsaka ekipa največkrat imela le dan premora.

Zaradi izjemno strnjenega programa tekem pa bo razplet preostanka rednega dela sezone in tudi kasnejše končnice najbrž v veliki meri skrojila kakovost igralcev, ki običajno ne začenjajo tekem, ampak sedijo na klopi. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.