Naslovnica Gospodarstvo PONI Podravje bo prejel 1,4 milijona evrov

PONI Podravje bo prejel 1,4 milijona evrov

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so sporočili, da so izdali odločitev o finančni podpori za projekt ‘Podjetno nad izzive Podravje – PONI Podravje’. Za projekt v višini skoraj 1,4 milijona evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dober milijon evrov. Projekt PONI Podravje bo izvajala Mariborska razvojna agencija.

PONI Podravje bo prejel 14 milijona evrovTudi mobilni bar bi lahko bila dobra podjetniška zamisel, sploh na Štajerskem (foto: wallpaperflare.com)

 

Iz Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so potrdili, da bodo finančno podprli projekt ‘Podjetno nad izzive Podravje – PONI Podravje’. Projekt bo vreden približno 1,4 milijona evrov, od tega pa bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dober milijon evrov. Projekt ‘Podjetno nad izzive Podravje – PONI Podravje’ je sicer zadnji od skupno osmih sorodnih projektov na področju celotne Slovenije.

»Glavni cilj projekta Podjetno nad izzive PONI je ustanovitev novih podjetij, ki jih bodo preko podjetniškega usposabljanja odprle osebe s podjetniško idejo. Za spodbuditev podjetniške aktivnosti in uspešen razvoj poslovnih idej je namreč v prvi fazi potrebna vsebinska podpora, ki bo udeležencem na voljo s strani notranjih in zunanjih mentorjev, zunanjih strokovnjakov in podjetnikov,« pojasnjujejo na Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Konkretno gre tokrat za pomoč v obliki izvajanja vsebinskih podpornih aktivnosti, s katerimi se skupinam udeležencev v obdobju štirih mesecev zagotovi zaposlitev ter tudi podporno okolje, da lahko razvijejo in uresničijo svoje poslovne ideje. Tako jih program usposabljanja pelje od ideje do izdelave poslovnega modela in poslovnega načrta ter jih vzporedno s tem pouči o vseh pomembnih vidikih podjetništva.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.