Naslovnica Trendi Poln koš novosti na RTV Slovenija

Poln koš novosti na RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo

Na RTV Slovenija se do konca februarja obeta kar nekaj novosti v programih. Prihajajo nov kviz ‘Joker’, debatna oddaja ‘Zadnja beseda’ in kar štiri nove oddaje za otroke oziroma mladostnike. 

zadnja besedaImena ekipe udeleženk nove debate oddaje še niso znana, fotografija njihovih nog pa tudi ne pove veliko (foto: Adrian Pregelj/SOJ RTV SLO)

 

Novi kviz ‘Joker’ bo prvič predvajan v soboto, 23. februarja, vodil pa ga bo Mario Galunič. Vsako soboto zvečer se bosta v kvizu pomerila dva tekmovalca, ki se bosta podala v napeto igro čustev, vzponov in padcev. Stol nasproti gostitelja Maria Galuniča bo kot prvi zasedel Peter Hrovat iz Vrhnike – inženir gradbeništva, ki je v prostem času strasten navijač Olimpije in goreč podpornik Luke Dončića.

Druga tekmovalka prve oddaje bo Lucija Perharič iz Ljubljane – zdravnica toksikologinja, v prostem času tudi plesalka flamenka in plavalka. Oba se bosta s taktično igro vlaganja jokerjev in z zavidljivim znanjem povzpela na najvišjo stopnico na denarni lestvici, kjer čaka na najboljše igralce najvišji znesek, 20.000 evrov. Ker pa se tukaj prava igra šele začne, bo zaključek zagotovo razburljiv.

“Joker je televizijski kviz znanja, v katerem mora tekmovalec odgovoriti na deset vprašanj, pri vsakem ima na voljo štiri možne odgovore, a samo en odgovor je pravilen. Nujno je, da tekmovalec odgovori na vsa vprašanja in šele po zadnjem, desetem vprašanju, dobi nagrado. Za pomoč ima tekmovalec na voljo sedem jokerjev. Vsak joker omogoča tekmovalcu, da odstrani enega od nepravilnih odgovorov.

Pri vsakem pravilnem odgovoru se tekmovalec povzpne za eno stopnjo na denarni lestvici, ki je sestavljena takole: 0 €, 200 €, 500 €, 1.000 €, 3.000 €, 7.000 € in 20.000 €. Tekmovalec ima v občinstvu tudi sotekmovalca, z njegovo pomočjo lahko dobi dva dodatna / bonus jokerja, možnost dodatne pomoči pa je tudi super joker, ki omogoča, da na eno izmed vprašanj odgovori tekmovalec skupaj s sotekmovalcem,” so pojasnili z RTV Slovenija. 

”Lahko tudi izdam, da je nekdo že osvojil najvišjo nagrado in dokazal, da je v Jokerju to mogoče, če si le dovolj pogumen, če si upaš tvegati, če je sreča na tvoji strani in če seveda veliko znaš. Ob vsem naštetem je pomembno tudi do, da se poglobiš v igro in da veš, kaj pomeni taktično igranje. Napetost, veselje, razočaranje, navdušenje, vse to je del oddaje in nestrpno čakam na premiero,” je povedal voditelj Mario Galunič. 

25. februarja pa na prvi program TV SLO prihaja nova debatna oddaja z naslovom ‘Zadnja beseda!’, ki jo bodo gledalci lahko spremljali ob ponedeljkih in petkih ob 17.20. Za mizo bodo sedle štiri ženske, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirale aktualna dogajanja z najrazličnejših področij. Da bo vse skupaj še bolj zanimivo, bodo v svojo družbo vsak teden povabile tudi posebnega gosta.

Z njimi se bodo gledalci lahko strinjali ali pa ne, vsakdo ima pač svoje mnenje. Katera ‘klepetulja’ pa bo imela zadnjo besedo? Za zdaj se o imenih in priimkih komentatork zgolj ugiba, ustvarjalci oddaje pa ostajajo skrivnostni in odločeni, da komentatorsko ekipo razkrijejo šele na dan premiere oddaje. Zagotavljajo pa, da bodo gledalci nad izborom presenečeni.

“Izbrali smo ekipo dam, ki bodo na zanimiv in zabaven, ampak tudi argumentiran način komentirale aktualne dogodke – od tistih nekoliko resnejših dogodkov do bolj nenavadnih družbenih fenomenov, ki so prav tako del vsakdanjega življenja. Vabimo vas, da se pridružite ugibanju o komentatorski zasedbi nove oddaje! Bodo to že znani obrazi Televizije Slovenija? Se bo na ekrane vrnil kdo, ki smo ga že pozabili,” so še dodali na RTV SLO.  

Sicer med zimskimi šolskimi počitnicami Otroški in mladinski program TV Slovenija pripravlja tudi premiere dokumentarnih serij ‘To sem jaz’ in ‘Izzivalci’, prihajajo pa tudi čisto nove risanke in tuja igrana serija ‘Zombi Lars’.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.