Naslovnica Šport Polfinale nogometnega pokala negledljiv za vsaj dve tretjini Slovencev

Polfinale nogometnega pokala negledljiv za vsaj dve tretjini Slovencev

Avtor: Spletno Uredništvo

Nacionalni nogometni center na Brdu pri Kranju bo danes in jutri gostil polfinale nogometnega pokala Slovenije. Aluminij se bo pomeril z Muro, Kalcer Radomlje pa z Nafto. Žal kar dve tretjini Slovencev teh dveh tekem, kot tudi finala, ne bodo mogli spremljati prek TV.

Polfinale nogometnega pokala negledljiv za vsaj dve tretjini SlovencevNa Telekomu Slovenije bodo namesto prenosov tekem še naprej predvajali to obvestilo (foto:SJ)

 

Tekmovanje za nogometni pokal Slovenije se bo danes nadaljevalo po zaradi pandemije vsiljenem premoru. Nogometna zveza Slovenije je zaradi izrednih razmer določila, da se tekme finala in polfinala odigrajo prvič v zgodovini odigrajo na igrišču Nacionalnega nogometnega centra na Brdu pri Kranju, brez prisotnosti gledalcev. Žal pa tudi prek televizije kar dve tretjini Slovencev ne bo moglo spremljati tekem.

Programi mreže Sport Klub, katere lastnik je srbska družba United Media, so namreč pri kar treh od štirih največjih slovenskih ponudnikih TV storitev – Telekom Slovenija, A1 in T2 že prve dni maja izginili z zaslonov. Spor je finančne narave, saj slovenski operaterji niso želeli plačevati polne cene za programe, ki so zaradi pandemije ostali brez dogajanja v živo in so zato predvajali zgolj stare posnetke.

Operaterji Telekom Slovenija, A1 in T2 po lanskih podatkih slovenske državne agencije za komunikacije AKOS skupno zajemajo približno 66 % slovenskih TV-naročnikov, ostali del pa ostane za Telemach in celo vrsto precej manjših lokalnih kabelskih operaterjev. Tako bo danes ob 17.30 marsikdo razočaran, ker ne bo mogel gledati prvi polfinale med prvoligašema Muro in Aluminijem.

Očitnega favorita v tem dvoboju ni, saj sta ekipi precej enakovredni, pa čeprav je Mura v petek v prvi tekmi nadaljevanja sezone Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagala prav Aluminij. Zmagovale prvega polfinalnega obračuna pa bo nedvomno favorit za osvojitev naslova pokalnega prvaka Slovenije, saj se bosta jutri v drugem polfinalu ob 17.30 pomerila še drugoligaša Kalcer Radomlje in Nafta 1903.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.