Naslovnica Trendi Poletna noč letos v znamenju hitov Tadeja Hrušovarja

Poletna noč letos v znamenju hitov Tadeja Hrušovarja

Avtor: Spletno Uredništvo
Kongresni trg v Ljubljani bo prihodnji ponedeljek, 21. junija gostil tradicionalno Poletno noč, prestižni koncert pa bo tokrat posvečen legendarnemu Tadeju Hrušovarju.
Poletna noč bo tokrat posvečena Tadeju Hrušovarju (foto: Jaka Gasar/SOJ RTV SLO)

Tadej Hrušovar je zaznamoval več desetletij slovenske glasbe. Kot so spomnili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija, je bil Hrušovar član legendarnih zasedb Bele vrane in Pepel in kri, za katero je na primer napisal tudi najbolj znan hit ‘Dan ljubezni’. Izjemnemu glasbeniku, skladatelju in pevcu se bodo posvetili na tradicionalni Poletni noči, ki bo potekala na ljubljanskem Kongresnem trgu na sporedu prihodnji ponedeljek, 21. junija ob 20.45.

Na koncertu bodo ob Simfoničnem orkestru in Big Bandu RTV Slovenija nastopili Nuša Derenda, Helena Blagne, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Simona Vodopivec Franko, Ana Dežman, Saša Lešnjek, Teja Leskovšek, skupina Pepel in kri, trio Eroika, Oto Pestner, Miran Rudan, Bernard Hrušovar, Alex Volasko, Bojan Cvjetićanin, Mladinski pevski zbor RTV Slovenija ter posebna gostja Ditka Haberl.

Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija bosta nastopila pod vodstvom dirigenta Patrika Grebla. Koncert bodo lahko poslušalci v živo spremljali v neposrednem prenosu na Prvem programu Radia Slovenija, Televizija Slovenija pa koncert razdelila v dva posnetka. Prvi del bo na sporedu v soboto 26. junija, drugi pa teden dni kasneje, prav tako v soboto, 3. julija – obakrat na TV SLO 1.

»Tadej Hrušovar, za prijatelje Dejvi, je zapustil obsežen glasbeni opus. Napisal je več kot štiristo skladb, pesmi izpod njegovega peresa pa so se trajno zapisale v slovensko glasbeno zgodovino. Med najbolj znane spadajo Pesem za dinar, Dekle iz Zlate ladjice, Po bitki so generali vsi, Enakonočje, Ljudje pomladi, Ljubljanski grad, Sonce pomladi, Dan ljubezni in številne druge.

Na koncertu bomo lahko prisluhnili tudi Hrušovarjevim uspešnicam za druge glasbene ustvarjalce (za skupino Hazard, Pop Design, Ditko Haberl, Heleno Blagne, Moni Kovačič in Ota Pestnerja),« so še dodali z RTV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.