Naslovnica Trendi Poletje z biseri letos v znamenju vrhunskih akustičnih koncertov

Poletje z biseri letos v znamenju vrhunskih akustičnih koncertov

Avtor: Spletno Uredništvo

Poletna koncertna scena bo letos zagotovo okrnjena, nekateri dogodki pa se bodo vseeno odvili po načrtih. V Kopru bodo tako tudi letos izpeljali festival ‘Poletje z biseri’. Gre za serijo koncertov v starem mestnem jedru mesta, ki so se začeli s prihodom meseca julija. Koncerti si bodo sledili vse do druge polovice avgusta, neposredno pa jih bo prenašal Radio Koper.

Poletje z biseri letos v znamenju vrhunskih akustičnih koncertov

Rokerja Miha in Tomi tokrat brez običajno impozantne’frštekarije’ (foto: FB Poletje z biseri)

 

Letošnje ‘Poletje z biseri’ je v sredo 1. julija otvorila priljubljena dolenjska skupina Dan D s akustično koncertno verzijo. Prihodnji teden bo v sredo 8. julija sledil legendarni prekmurski glasbenik Vlado Kreslin, nato se bosta z akustičnimi izvedbami 15. julija poigrala rokerja Miha Guštin in Tomi Meglič, tudi pevka in glasbenica Tinkara Kovač pa se bo 22. julija predstavila v svoji ‘unplugged’ inačici.

Zadnjo sredo v juliju bo v koprskem Lapidariju nastopila bolj poskočna zasedba, ki stavi na mešanico romske in plesne swing glasbe, imenuje pa se Teo Collori in Momento Cigano. »Avgustovske srede bodo v večji meri obarvane primorsko. Na večeru Kluba študentov občine Koper, bo nastopila izštekana indie zasedba Noair, pred katero se bo predstavil izvrstni brežiški glasbenik, kantavtor, ki trenutno ustvarja na Irskem, Daniel Vezoja.

Ssledil bo nastop prav tako akustičnih Zmelkoow, porednih gostov, ki se bodo predstavili z enkratnim projektom ‘Spovednica’, za udarni konec pa bosta poskrbela čislana kantavtorja Drago Mislej – Mef in Jani Kovačič,« so sporočili s Službe za obveščanje javnosti pri RTV SLO. Koncerte bo namreč vsako sredo od 21. ure dalje neposredno prenašal Radio Koper, kar je pomembna informacija, saj bo število vstopnic zaradi preventivnih zdravstvenih ukrepov omejeno.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.