Naslovnica Gospodarstvo Finančna podpora tudi za nabavo zaščitne opreme v MSP

Finančna podpora tudi za nabavo zaščitne opreme v MSP

Avtor: Spletno Uredništvo

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v zadnjih dneh objavila dve odločitvi odločitev o finančni podpori za projekta ‘Izgradnja mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška – MPIK3’ in ‘COVID19 Nakup zaščitne opreme’. Evropski sklad za regionalni razvoj bo za oba projekta zagotovil nekaj čez 8 milijonov evrov.

Finančna podpora tudi za nabavo zaščitne opreme v MSPPandemije koronavirusa se zdaleč ni konec, zato bodo morali v MSP še naprej skrbeti za varnost zaposlenih in nabaviti nove količine zaščitne opreme (foto: pexels.com)

 

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je pravkar objavila dokument, s katerim bo finančno podprla projekt, imenovan ‘COVID19 Nakup zaščitne opreme’. Ta projekt je skupno vreden 10 milijonov evrov, izvajal ga bo Javni sklad RS za podjetništvo prek javnega poziva, Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) pa bo zagotovil skoraj tri četrtine vsega denarja – 7,2 milijona evrov. Vsako podjetje bo lahko pridobilo največ 9.999,00 evrov pomoči.

Kot je jasno že iz poimenovanja, je cilj tega projekta zagotovitev nabave ustrezne zaščitne opreme za varovanje zdravja zaposlenih v malih in srednjih podjetjih (MSP). »V okviru projekta se bo podjetjem sofinanciral nakup zaščitne opreme (pralnih obraznih zaščitnih mask, obraznih zaščitnih mask za enkratno uporabo, zaščitnih rokavic, razkužil, brezstičnih termometrov za merjenje telesne temperature) za zagotovitev ustrezne zaščite pred okužbami in širjenjem virusa COVID19,« so sporočili s Službe.

Pred dnevi pa je Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko potrdila finančno podporo za projekt ‘Izgradnja mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška – MPIK3’. Ta projekt je vreden približno 1,6 milijona evrov, od tega bo ESRR zagotovil 882.000 evrov. Izvajal se bo v Ravnah na Koroškem, investicija pa bo pripomogla k hitrejšemu razvoju lokalnega gospodarstva, ustvarjanju novih dodanih vrednosti in tudi nastanku delovnih mest.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.