Naslovnica Trendi Poleti v kina prihaja nesmrtni Elvis

Poleti v kina prihaja nesmrtni Elvis

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko bo ta teden v slovenska kina pridrvel težko pričakovani nov film o legendarnem stripovskem junaku Batmanu, pa se za mesec junij napoveduje nov film o legendarnem glasbeniku. Film se imenuje ‘Elvis’, govori pa o življenju ‘kralja’ – Elvisa Presleya.
Poleti v kina prihaja nesmrtni Elvis

Elvis je malce zamigal z boki in najstnice so reagirale s histeričnim vreščanjem (foto: Blitz Slovenija)

Junija na velika platna prihaja visokoproračunski biografski film s kratkim naslovom, ki pove vse – ‘Elvis’. Ta filmska produkcija govori o življenju legendarnega Elvisa Presleya, o njegovem kompleksnem odnosu z njegovim menedžerjem -‘polkovnikom’ Tomom Parkerjem (ki je trajal kar 20 let) in o odnosu z najbrž še bolj pomembno osebo v Elvisovem življenju  – njegovo ženo Priscillo Presley, s katero je v 6 letih zakona dobil tudi dva otroka.

Obenem pa je to tudi film o glasbi in o hitro spreminjajoči se Ameriki 50. in 60. let prejšnjega stoletja, ki jo je Elvis močno zaznamoval. Elvis je bil najprej seks simbol najstnic, nato pa je postal daleč največji ameriški glasbeni zvezdnik, zato ga tudi droge in razni ekscesi niso zaobšli. Predvsem pa je bil Elvis tisti beli glasbenik, ki je v rasno močno razdeljenih ZDA ‘črnski’ rock’n’roll trdno zasidral v vse ameriške belske domove.

Elvis Presley je skupno prodal več kot milijardo plošč in albumov, kaj je več kot kateri koli glasbenik v zgodovini. Film ‘Elvis’ je režiral Baz Luhrmann in sicer za studio Warner Bros Pictures, glavni vlogi pa igrata Austin Butler (Elvis) in slavni Tom Hanks (polkovnik Parker). »Poleg Hanksa in Butlerja v glavnih vlogah nastopajo tudi Helen Thomson (vloga Elvisove mame), Richard Roxbourgh (vloga Elvisovega očeta) in Olivia DeJonge v vlogi Priscille.

Poleg njih pa se v filmu pojavijo tudi Luke Bracey v vlogi Elvisovega prijatelja Jerryja Schillinga, Natasha Bassett kot Elvisova prva punca Dixie Locke, David Wenham kot Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. kot BB King, Xavier Samuel v vlogi Scottyja Mooreja in Kodi Smith-McPhee kot Jimmie Rodgers Snow,« razkriva napovednik filma, ki ga v distribuciji Blitz Slovenija v kinih lahko pričakujemo ob začetku poletja – torej konec meseca junija.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.