Naslovnica Kronika Pogrešana Tolminka jo je še dobro odnesla

Pogrešana Tolminka jo je še dobro odnesla

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je objavila podrobnosti o reševanju, ki je pred dnevi potekalo na območju Tolmina. Z množično in dobro organizirano iskalno akcijo so starejšo žensko, ki je izginila večer prej, našli poškodovano in precej podhlajeno. Pogrešana jo je še dobro odnesla, saj je v temi padla na strmem pobočju in bi se vse lahko končalo tudi precej slabše.
Pogrešana Tolminka jo je še dobro odnesla

Množična iskalna akcija je bila uspešna, pogrešana gospa pa bi težko preživela še eno noč na prostem (foto: policija.si)

Kljub vsem opozorilom Planinske zveze Slovenije, Policije in reševalcev se nenehno dogaja, da ljudje zatavajo v gorati svet brez primerne opreme ter ob nepravem času. Hoditi pozimi po gozdu sam in za nameček še v mraku, ne da bi kdorkoli vedel za natančno lokacijo sprehajalca, je lahko izjemno nevarno. Že navaden zvin gležnja se namreč lahko zaradi nizkih temperatur spremeni v nepričakovan boj za preživetje.

Tako je bila pred dnevi lokalna Policija obveščena, da sorodniki pogrešajo starejšo žensko iz Občine Tolmin. Gospa je tisti dan okoli 18. ure, ko se je že zmračilo, odšla od doma neznano kam. Sorodniki in prijatelji so jo takoj začeli iskati, po prijavi pa so iskanje nadaljevali policisti, a do poznih večernih ur še brez rezultatov. Iskalna akcija se je pod vodstvom policistov PP Tolmin zato nadaljevala naslednjega dne.

Policistom z območja PU Nova Gorica se je dopoldan pri iskanju pogrešane pridružilo tudi večje število gasilcev PGD Most na Soči in PGD Tolmin, pripadnikov GRS Tolmin (približno 50 ljudi) in domačini. Popoldan so prišli še vodniki z reševalnimi psi iz Skupine za iskanje pogrešanih Kinološke zveze Slovenije, vodniki reševalnih psov Zveze reševalnih psov Slovenije ter članica Društva ERP.

Skupno je tako pogrešano iskalo 14 pripadnikov društev oz. enot za iskanje pogrešanih oseb z 8 reševalnimi psi, vseeno pa so sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so težje dostopna območja pregledovali s pomočjo brezpilotnega zrakoplova (drona). »Pogrešano osebo so vodniki z reševalnimi psi ob 15.50 našli živo, pri zavesti, vendar poškodovano. Našli so jo na strmem pobočju gozda in na težko dostopnem terenu.

Takoj po najdbi pogrešane osebe so bili na kraj napoteni pripadniki GRS Tolmin, ki so pogrešani nudili prvo pomoč. Pogrešana se je namreč poškodovala ob padcu po strmem pobočju in je bila tudi močno podhlajena,« so pojasnili s Policije in dodali, da je bila s nato s pomočjo dežurne ekipe GRS z Brnika, oziroma helikopterja Letalske policijske enote gospa prepeljana na zdravljenje v ljubljanski Klinični center.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.