Naslovnica Slovenija Poleg lipicancev tokrat še buče, poniji, Malkozbeg in lov na zaklad

Poleg lipicancev tokrat še buče, poniji, Malkozbeg in lov na zaklad

Avtor: Spletno Uredništvo

Krompirjeve počitnice in podaljšan praznični konec tedna so dobro izkoristili v Kobilarni Lipica, kjer so znova pritegnili številne družine z otroki in jim dočarali pestro počitniško dogajanje med več kot 300 belimi lipicanci.

 Poleg lipicancev tokrat še buče poniji Malkozbeg in lov na zaklad

 Kot kaže, se pri predelavi buč odrasli pogosto zabavajo še bolj kot otroci (foto: Kobilarna Lipica) 

 

Obiskovalce Kobilarne Lipica, kjer se že vrsto let trudijo obiskovalcem vsakič ponuditi nekaj novega in zanimivega, je tokrat najbolj navdušil družinski jesenski festival ‘Začarana Lipica’. Predvsem tisti najmlajši obiskovalci so lahko preživeli nepozaben dan na dogodku, ki je bil posvečen začarani Lipici in zgodbi o strašnem turškem vojskovodji Malkozbegu, kateri je leta 1559 za kratek čas vstopil na lipiško posestvo.

Otroci in njihovi starši so se tako za en dan vrnili v čas daleč nazaj, še preden je Lipica postala dom belih lipicancev. Obiskovalci so se udeležili kreativnih delavnic, predvsem pa so se lotili za najbolj zanimivega in grozljivega opravila v tem obdobju leta – izrezovali so buče v družbi 3D mojstra in se zabavali med poslikavo ‘strašnih’ obrazov. Poleg tega so spoznavali ponije, preganjali jesen in se prepustili posebnim počitniškim užitkom.

»V mraku se je začel lov na zaklad, nato pa so se obiskovalci zbrali ob ognju in se okrepčali z jesenskimi dobrotami začarane Lipice. Eno najlepših doživetij je bil nastop lipicancev v predstavi Zgodba o Lipici, medtem ko je najmlajše navdušil tudi stik z belimi lipicanci na pašnikih,« so sporočili iz Kobilarne. Sproščena jesenska doživetja pa vabijo v Lipico tudi v prihodnjih dneh, če bo vreme primerno, seveda.

Tam so za obiskovalce pripravili vožnje s kočijo, stike s poniji in sprehode po poteh veličastnega posestva, ki se je že zdavnaj odelo v pisane jesenske barve. Poleg tega pa si bodo lahko radovedneži in ljubitelji konj vsako soboto ob 11. uri ogledali uradni trening z lipicanci in doživeli lepoto belih lepotcev med procesom šolanja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.