Naslovnica Šport Pokal po pričakovanjih Koprčanom

Pokal po pričakovanjih Koprčanom

Avtor: Spletno Uredništvo

Ekipa Vaterpolo društva Koper Primorska je osvojila vaterpolo pokal Slovenije, potem ko je v finalu v novem koprskem olimpijskem bazenu gladko premagala Kamnik s 14:5.

kp kam pokal 3Koprski vaterpolisti so še lažje zmagali, ker Kamnik pozimi ne more trenirati v domačem objektu (foto: SJ)  

 

Koprski vaterpolisti so brez težav prišli do prve lovorike po preoblikovanju kluba v Vaterpolo društvo Koper Primorska. Od prve minute velikega finala tekmovanja za Pokal Slovenije so Primorci pokazali svojo kakovost, povsem nadigrali nasprotnike iz Kamnika in sredi druge četrtine so že vodili z 9:1. Ob visoki prednosti domačinov je nato zbranost igralcev obeh ekip v tretji četrtini precej popustila in zadetkov ni bilo na pregled.

Potem pa so se strelci v zadnji četrtini le prebudili in se s točo zadetkov odkupili gledalcem. Končni izid je bil 14:5 in Koprčani so lahko začeli slavje, ki je trajalo še pozno v noč. “Zaradi premora v Jadranski ligi smo se lahko osredotočili izključno na to tekmo in se pripravili na nasprotnika. Od začetka smo stopili na plin, igrali s polno paro in zasluženo zmagali,” je povedal kapetan VD Koper Primorska Rok Crnica.

»Startali smo zelo dobro in potem je bilo vse lahko. Diktirali smo ritem in na koncu le dočakali, da smo po dolgem času osvojili kakšno trofejo. Delamo lepo po načrtih. V Jadranski ligi se nam je res doma pripetil en kiks, a bomo to že nadoknadili nekje v gosteh, potem pa nas čaka domače prvenstvo in boj za naslov državnega prvaka,« pa je bil zadovoljen predsednik VD Koper Primorska Dušan Lončarević.

Pokal Slovenije je Koprčanom izročil predsednik Zveze vaterpolskih društev Slovenije Boštjan Tušar, so še sporočili iz tabora novih pokalnih zmagovalcev. Sicer je vaterpolo v Sloveniji najbrž najbolj ‘podhranjena’ olimpijska panoga v kolektivnih športih z žogo, a se zanesenjaki z raličnih koncev države po razpadu nekdanje vaterpolo zveze že dve leti trudijo vzpostaviti bolj sodoben nivo delovanja v vseh segmentih tega športa.         

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.