Naslovnica Šport Pogačar je že končal sezono, Rogliča pa naj bi čakala še Vuelta

Pogačar je že končal sezono, Rogliča pa naj bi čakala še Vuelta

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz sveta kolesarstva prihaja nekaj zanimivih novic. Tako je Tadej Pogačar že zaključil sezono, Primož Roglič pa naj bi od 20. oktobra dalje nastopal še na Dirki po Španiji.

Pogačar je že končal sezono Rogliča pa naj bi čakala še VueltaTadej Pogačar ob nedavnem zmagoslavju na Touru, v ozadju je pariški Slavolok zmage (foto: FB UAE Emirates Cycling Team)

 

Koledar kolesarske sezone je bil letos zaradi pandemije koronavirusa precej spremenjen, vseeno pa bo leto 2020 ostalo v spominu kot leto Slovencev. Neverjeten podvig Tadeja Pogačarja in njegova zmaga na Dirki po Franciji pa sta le pustili nekaj posledic. Na svetovnem prvenstvu v Imoli je bilo moč videti, da je Pogačar utrujen, na nedeljski dirki Liege- Bastogne-Liege pa je Tadeju smola preprečila, da bi bil višje kot tretji.

Šele danes so na FB profilu njegove ekipe UAE Emirates objavili posnetek finiša in Tadejev komentar z nedeljske dirke, pri čemer so uporabili naslov ‘Napet finale in lep zaključek njegove tekmovalne sezone 2020’, ter tako mimogrede javnost obvestili, da je Pogačar predčasno končal z letošnjimi nastopi. Tadej naj bi sicer po prvotnih načrtih v nedeljo 18. oktobra nastopil še na Dirki po Flandriji, a naj bi bil po neuradnih vesteh že preveč utrujen.

Po vsem, kar je letos neverjetni Tadej napravil na Touru, si je počitek zagotovo zaslužil. Zaslužil pa si ga je tudi veliki zmagovalec dirke Liege- Bastogne-Liege Primož Roglič, za katerega se je zdelo, da bo po dvotedenski dominaciji na Dirki po Franciji in končnim drugim mestom ter 6. mestu na svetovnem prvenstvu v Imoli, z nedeljsko zmago (privoščili so mu jo prav vsi ljubitelji kolesarstva po svetu) prav tako končal sezono.

Tudi sam Primož je spregovoril o tem, kako komaj čaka vrnitev domov. Potem pa je danes javnost presenetil kar njegov tovariš iz moštva Jumbo Visma Tom Domoulin, ki je spregovoril o temu, da bo na Dirki po Španiji rade volje pomagal Rogliču, če se spet izkaže, da je slovenski as v boljši formi od njega. Primož sicer prvotno ni bil na ekipnem seznamu za to dirko, a se bo morda kot lanski zmagovalec Vuelte 20. oktobra letos vseeno pojavil na startu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.