Naslovnica Svet & EU Podnebne spremembe v državah EU so že očitne

Podnebne spremembe v državah EU so že očitne

Avtor: Spletno Uredništvo

Podnebne spremembe so čedalje bolj očitne in skrajne. Tega se zavedajo tudi v parlamentu Evropske unije, kjer so pripravili posebno grafiko o posledicah spremb glede na geografske regije Evrope. Sloveniji in celotnemu Sredozemlju se obetajo višje temperature, kar bo že povzroča vrsto drugih nevšečnosti.  

podnebje eu 2Poleg vse naštetih težav se nam obeta tudi dvig morske gladine, toplejše morje in vdori tujih vrst  (foto: europarl.europa.eu/Evropska agencija za okolje)

 

Podnebne spremembe že na številne načine vplivajo na zdravje ljudi, okolje in gospodarstva po vsej Evropi, zato so na spletnem mestu Parlamenta EU pripavili poseben zemljevid. Opažene podnebne spremembe v Evropi že na številne načine vplivajo na ekosisteme, gospodarske panoge ter zdravje in počutje ljudi.

Posledice podnebnih sprememb je že moč čutiti v vseh evropskih regijah, vendar ne povsod enako. Posledice podnebnih sprememb širom Evrope so večinoma negativne, v nekaterih primerih pa tudi pozitivne, denimo upad ogrevanja in določene koristi za kmetijstvo v severni Evropi.

Na zemljevidu je prikazano, katere podnebne spremembe lahko najbolj vplivajo na Slovenijo in širšo regijo. Orednja značilnost Sredozemske regije so višje temperature, iz katerih izhajajo vse ostale težave – suše, požari, bolezni, izguba biodiverzitete, vročinski vali… 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.