Naslovnica Gospodarstvo Podjetnicam-začetnicam bodo za vzpodbudo razdelili 168.000 evrov

Podjetnicam-začetnicam bodo za vzpodbudo razdelili 168.000 evrov

Avtor: Spletno Uredništvo

Minuli teden Ta teden je svoje poslovne modele pred komisijo uspešno predstavilo 56 podjetnic začetnic, ki so se prijavile na ‘Natečaj za pridobitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2020,’ ki ga je objavila javna agencija SPIRIT Slovenija, sredstva pa je zagotovilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 Podjetnicam začetnicam bodo za vzpodbudo razdelili 168.000 evrovSicer je 3000 evrov lepo darilo, a je 50 ur strokovnega usposabljanja najbrž bolj pomembno (foto: pikrepo.com)

 

Kot so sporočili z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), je minuli teden 56 slovenskih podjetnic-začetnic, ki se v zadnjih dveh letih podale v svet podjetništva, pred posebno komisijo predstavljajo svoje najnovejše idejne projekte. Šlo je za projekte, ki so jih podjetnice-začetnice prijavile na ‘Natečaj za pridobitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic 2020’.

Ta natečaj (z nepotrebno zapletenim uradnim poimenovanjem) je pripravila Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija, sredstva za izvedbo pa je prispevalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Komisijo so sestavljali prav predstavniki teh dveh državnih struktur, predstavitve pa so bile pogoj za pridobitev finančne spodbude v višini 3.000,00 evrov za lažji začetek samostojne poslovne poti.

»Veseli smo, da se je kljub neugodnemu epidemiološkemu stanju predstavitev uspelo udeležiti vseh 56 zdravih podjetnic, ki so si resnično zaslužile začetno spodbudo. Tudi naslednje leto nameravamo objaviti podoben natečaj in upamo, da bomo podprli še več začetniških zgodb podjetnic,« je ob tej priložnosti zagotovila predstavnica MGRT Miša Osterc. Sicer je bil prvotno razpis namenjen 35 najboljšim poslovnim modelom podjetnic–začetnic.

Kljub zelo kratkemu roku za prijavo (5 dni) je junijski razpis pritegnil veliko zanimanja in nazadnje je število naraslo na 56. Vse podjetnice, ki so bile pri predstavitvah uspešne, bodo ob prejetem denarju deležne tudi znanja. Poleg 3000 evrov so zanje pripravili tudi 50-urno brezplačno usposabljanje ABC podjetništva preko svetovalnih točk SPOT in temu dodali še 3 ure brezplačnega individualnega svetovanja mentorjev, ki so strokovnjaki za podjetništvo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.