Naslovnica Šport Meta se je prebila proti vrhu, Žanu je za stopničke nekaj malega zmanjkalo

Meta se je prebila proti vrhu, Žanu je za stopničke nekaj malega zmanjkalo

Avtor: Spletno Uredništvo

Začela se je nova sezona alpskega smučanja. Na uvodnih veleslalomskih tekmah v avstrijskem Soeldnu so slovenski smučarji prikazali spodbudne vožnje, predvsem Meta Hrovat in Žan Kranjec. Žan je bil zelo blizu uvrstitve na stopničke, a se mu drugi tek ni popolnoma posrečil.

Meta se je prebila proti vrhu Žanu je za stopničke nekaj malega zmanjkalo

Na uvodni preizkušnji sezone svetovnega pokala 2020-21 so se najboljše alpske smučarke v avstrijske Soeldnu pomerile v veleslalomu. V meglenem prvem teku se od štirih na tekmi sodelujočih Slovenk le Neji Dvornik nastop ni najbolje posreči in se ni prebila v drugi tek. Tina Robnik in Meta Hrovat sta zasedli 12. in 13. mesto, dobro pa je progo prevozila tudi Ana Bucik, ki je uvrstila na 26.mesto. Kot so s Smučarske zveze Slovenije poudarili na uradnem spletnem mestu sloski.si, so nato v drugem teku naše napadle na vse ali nič.

Razpletlo pa se je le delno po slovenskih željah. Meta Hrovat je v drugo prikazala še precej boljšo vožnjo in napredovala na odlično 6. mesto. Tudi Ana Bucik se je izkazala, napredovala za pet mest na končno 21. mesto in s tem zabeležila svoj drugi najboljši veleslalomski rezultat v karieri. Tveganje pa se ni izšlo za Tino Robnik, ki je po nizu napak v drugem teku nazadnje odstopila.

Z veleslalomom pa so sezono na istem avstrijskem prizorišču pričeli tudi moški. Pravzaprav je novo tekmoval no sezono otvoril prav trenutno najboljši Slovenec na smučeh Žan Kranjec, ki je s startno številko 1 zabeležil drugi najboljši čas prvega teka. Slabše je šlo edinemu preostalemu slovenskemu veleslalomistu Štefanu Hadalinu, ki je za 45 stotink zgrešil napredovanje v finalno vožnjo. Žan Kranjec v drugem teku ni imel prav veliko sreče – z drugega je zdrsnil na končno sedmo mesto, čeprav ni napravil kakšne večje napake.

”Danes pred tekmo smo imeli kar veliko vprašanj, saj nam v zadnjem tednu treningi niso šli, oziroma izvedbe niso bile optimalne. Kakor je Žan odreagiral, je odreagiral najbolje, kot je v temu trenutku sposoben. Je zraven, se je pa videlo, da je konkurenca strašna, da bo letos mesarsko klanje,« je povedal glavni trener slovenske reprezentance Klemen Bergant. Sezona se bo nadaljevala šele sredi novembra, ko se bodo tako dekleta kot tudi fantje v zahodnoavstrijskem kraju Zürs pomerili v paralelnem slalomu. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.