Naslovnica Slovenija Po vsej Sloveniji že dišijo arome jesenskega Tedna restavracij

Po vsej Sloveniji že dišijo arome jesenskega Tedna restavracij

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se po vsej Sloveniji pričenja jesenski ‘Teden restavracij’. Gre za obsežno kulinarično akcijo, dvakrat na leto z meniji po enotnih cenah poveže vrhunske slovenske kulinarične ponudnike.
Po vsej Sloveniji že dišijo arome jesenskega Tedna restavracij

Vipavska Gostilna in vinoteka Faladur je dobro pripravljena na svojo prvo udeležbo v akciji (foto: FB Teden restavracij)

Po vsej Sloveniji se pravkar pričenja jesenski ‘Teden restavracij’, ki bo tokrat trajal vse do nedelje, 23. oktobra. Gre za obsežno vsedržavno enološko-gastronomsko akcijo, ki z meniji po enotnih cenah poveže vrhunske slovenske kulinarične ponudnike. Predvsem pa je akcija, ki že deset let poteka dvakrat letno (spomladi in jeseni), namenjena širši promociji najboljše slovenske kulinarike na domačih tleh.

V tem ‘najokusnejšem tednu letošnje jeseni’, kot so akcijo poimenovali organizatorji, letos sodeluje kar 107 priznanih slovenskih restavracij. Od tega se jih 11 akcije udeležuje prvič, vse restavracije pa bodo v času tega podaljšanega tedna gostom ponudile izbor menijev po ceni, ki se giblje od 21 do 27 evrov. Rezervacije so začeli zbirati že pričeli 3. oktobra, po prvih podatkih pa naj bi bil interes precejšen.

»Cena posebej za Teden restavracij kreiranih menijev je prijazna do stalnih gostov, ki so s tem nagrajeni za svojo zvestobo, in novih, za katere je to priložnost za spoznavanje vrhunske kulinarike, ki ni nujno, da je vedno draga in elitistična.Teden restavracij je ekskluzivna prireditev, na katero so vabljeni samo tisti, ki radi (in) dobro jejo (dobrojedci) in v kateri lahko sodelujejo samo najboljše slovenske restavracije,« pravijo ideatorji akcije iz družbe Vivi d.o.o.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.