Naslovnica Šport Po razočaranju v Skopju bo nedeljska tekma proti Avstriji najbrž odločilna

Po razočaranju v Skopju bo nedeljska tekma proti Avstriji najbrž odločilna

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj v Skopju zapravila veliko priložnost, da si izboljša izhodišče in se pred zadnjimi tremi kvalifikacijskimi tekmami poteguje za prvo mesto v skupini. Za naše je bila tokrat usodna neučinkovitost, sedaj pa se bodo morali hitro pobrati, saj je v nedeljo na Stožicah proti Avstriji zares nujno zmagati.

Severni Makedonci se veselijo, desno je obris Jana Oblaka (foto: ffm.mk) 

 

Nogometna izbrana vrsta Slovenije je v Skopju včeraj izgubila sedmo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Severni Makedonci so bili na stadionu Tošea Proeskega boljši z 2:1, slovenskega vratarja Jana Oblaka je v drugem polčasu dvakrat premagal Esif Elmas, medtem ko je častni gol za naše šele tik pred koncem dvoboja zabil Josip Iličič z enajstmetrovke. Slovenka izbrana vrsta je sicer tokrat zmago najbrž zapravila že v prvem polčasu.

Po uvodnih minutah je namreč imela precej več od igre kot domačini, makedonski igralci pa so puščali dovolj prostora za slovenske napadalne poskuse. Toda naši so premalo natančno zaključevali napadalne akcije, za kar so bili v drugem polčasu kaznovani. Sicer pa je se je zdelo, da je bila Slovenija še najbolj nevarna, ko je pobudo imela Severna Makedonija,medtem ko so bili gostitelji nevarnejši v obdodjih, ko je Slovenija povsem prevzela vajeti igre v svoje roke in jalovo oblegala domača vrata.

Slovenska reprezentanca se je tako najbrž ujela prav v tisto v taktično zanko, v katero bi se morali ujeti domačini. Dejansko bi morali naši igrati v obrambnem slogu Atletica iz Madrida in ne bezljati v napadu, kar jim je naš izkušeni vratar Jan Oblak v prvem polčasu večkrat poskusil pokazati z gestami soigralcem, da ‘dajmo umirit igro’. A neuspešno. Če bi naši prvi zabili gol, bi bilo potem marsikaj povsem drugače, tako pa so sicer Slovenci imeli več od igre, a nič od rezultata.

Razočaranje zaradi slabe predstave in poraza proti Severni Makedoniji pa bomo morali pozabiti že do nedelje zvečer pozabiti. “Treba je dvigniti glave gor, si pogledati v oči, biti realen in ne kazati s prstom eden na drugega, ker smo vsi krivi za to, kar se je zgodilo. V nedeljo pa je že nova tekma, verjamem, da bomo stopili skupaj in se pokazali v veliko boljši luči. Upam, da bomo dobili tri točke, ki bodo najpomembnejše v kvalifikacijah,” je po tekmi za slovenske medije povedal Jan Oblak.

Sicer ima v skupini G vodilna Poljska 16 točk, Avstrija jih ima po včerajšnji zmagi nad Izraelom 13, Slovenija in Severna Makedonija jim imata sedaj po 11, Izrael je zbral 8 točk, Latvija pa še nobene. Slovenija ima še vedno precejšnje možnosti za napredovanje na EP, a je zaradi poraza v Skopju postala nedeljska zmaga nad Avstrijo pred razporodanimi Stoicami absolutna nuja.

Vseeno pa bo končna slovenska uvrstitev v tako izjemno izenačeni skupini skoraj zagotovo odvisna tudi od razpleta tekem naših konkurentov. Prvo od teh srečanj bo prav tako že v nedeljo, ko bodo Seveni Makadonci poskusili z enako obrambno taktiko in z ubijalskimi protinapadi v Varšavi presenetiti še Poljake. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.