Naslovnica Šport Po ‘prvem polčasu’ vodimo za 3, v četrtek bo odločala zbranost

Po ‘prvem polčasu’ vodimo za 3, v četrtek bo odločala zbranost

Avtor: Spletno Uredništvo

Po nedeljskem uspehu v Skopju na prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo decembra letos na Japonskem, se slovenska ženska rokometna reprezentanca mirno pripravlja na povratni dvoboj s Severnimi Makedonkami, ki bo pojutrišnjem (6. junija) v Celju.

Po prvem polčasu vodimo za 3 v četrtek bo odločala zbranost Slovenske rokometne reprezentantke čaka še trda povratna tekma, preden bodo lahko začele pakirati kovčke za Japonsko (foto: rzs.si) 

 

Slovenija je prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Japonskem opravila zelo dobro. Najboljše slovenske rokometašice so namreč na gostovanju pri Severni Makedoniji v Skopju premagale domačinke s 33:30. Prvo dejanje oz. prvi polčas ‘bitke za SP’ se je tako razpletel po okusu slovenskega selektorja Uroša Bregarja, naše pa so si s to zmago v gosteh na stežaj odprle vrata za pot proti deželi vzhajajočega sonca. A bitke še ni konec. 

“Prvi del naloge je opravljen. Vodili smo že tudi s petimi goli prednosti, a so se Severne Makedonke vrnile. Vseeno me veseli, da smo uspeli zadržati tri zadetke prednosti. Verjamem da bomo doma igrali bolje v obrambi in prejeli manj kot 30 golov, kar bo še otežilo delo nasprotnicam, saj bodo morale zmagati s štirimi zadetki razlike. V naslednjih treh dneh se bomo dobro pripravili na povratno tekmo in verjamem da se bomo doma lahko veselili uvrstitve na Japonsko,” je takoj po tekmi povedal zadovoljni Uroš Bregar.

Selektor ženske reprezentance Slovenije je lahko dobre volje tudi zaradi kolektivne predstave celotne ekipe. Čeprav je bila tudi tokrat kakšna napaka preveč, se je kar pet slovenskih igralk izkazalo s strelskim izkupičkom in zabilo vsaj pet golov. V slovenski izbrani vrsti sta bili v Skopju najbolj učinkoviti Ana Gros in Tjaša Stanko, ki sta dosegli po šest golov, enega manj pa so prispevale Polona Barič, Aneja Beganović in Nina Zulić. Vendar pa pozor, povratno tekmo bo potrebno odigrati še bolj zbrano – od prve do zadnje sekunde dvoboja!

“Za drugo tekmo bomo morale popraviti igro v obrambi. V napadu smo igrale dobro in našle rešitve za obrambo nasprotnic. Držale smo se tudi dogovora, da poizkusimo izpeljati čimveč protinapadov, kar nam je dobro uspevalo. Trije zadetki prednosti v dandanašnjem rokometu ne pomenijo veliko, zato bomo morale na povratni tekmi odigrati še bolje,” pa se strinja reprezentantka Ana Gros.

Povratna tekma se bo v četrtek, 6. junija, v celjski dvorani Golovec pričela ob 20.15, v primeru končne zmage pa bodo med 30. novembrom in 15. decembrom šestič nastopile na svetovnem prvenstvu. Na dosedanjih mundialih so bile najboljše na Hrvaškem 2003, kjer so zasedle osmo mesto. V Italiji 2001 so osvojile deveto, v Rusiji 2005 in Nemčiji 2017 14., v svojem premiernem nastopu v Nemčiji 1997 pa 18. mesto.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.