Naslovnica Šport Po predvidevanjih bo Formula 1 startala sezono z Veliko nagrado Avstrije

Po predvidevanjih bo Formula 1 startala sezono z Veliko nagrado Avstrije

Avtor: Spletno Uredništvo

Športna novica dneva prihaja z sveta Formule 1, kjer so danes uradno objavili nov koledar prvih osem dirk letošnje sezone. Vse te preizkušnje bodo na evropskih tleh, prva pa bo na vrsti VN Avstrije in sicer 5. julija. Koledarju bodo kasneje dodali še nekaj dirk.

Po predvidevanjih bo Formula 1 startala sezono z Veliko nagrado AvstrijeKljub praznim trubinam se v Špilbergu obeta vroč začetek skrajšane sezone F1 (foto:flickr.com/Pedrik) 

 

Vodilne strukture Formule 1 so danes objavile nov koledar letošnje sezone. Sicer gre le za prvih osem dirk, a se jim bodo v naslednjih tednih skoraj zagotovo pridružile še druge Velike nagrade. Sezona, katere začetek je preprečila pandemija koronavirusa, se bo, kot je bilo moč predvideti po novicah zadnjih tednov, nadaljevala v Avstriji.

Na dirkališču v Špilbergu bo 5. julija na vrsti Velika nagrada Avstrije. Nato bodo ekipe ‘ponovile vajo’ tudi naslednji konec tedna in sicer bo12. julija na istem prizorišču še druga dirka sezone F1 2020. Tretja dirka bo na Madžarskem in sicer bo Hungaroring gostil dirkače 19. julija, nato pa bo dva tedna kasneje karavana Formule spet dejavna na britanskih tleh.

Na dirkališču Silverstone bo 2. avgusta na sporedu VN Velike Britanije, 9. avgusta pa še ena dirka. 16. avgusta naj bi se Formula 1 vrnila v Španijo, oziroma na dirkališče v katalonsko Barcelono, 30. avgusta pa bo na vrsti VN Belgije v Spa Franchorchampsu. Osma potrjena dirka bo nato v italijanski Monzi 6. septembra.

Koledar sezone 2020 pa še ni dokončen, saj se lahko sezona zamakne vse do konca novembra. Nemčija bi lahko gostila vsaj eno dirko, če že ne kar dveh. Italija bi lahko po že takoj po Monzi dobila še drugo dirko, a ne v Imoli, ampak v Mugellu, ki običajno gosti svetovno prvenstvo v motociklizmu.

Od ostalih morebitnih prizorišč je v specializiranih medijih največ govora o Braziliji, Mehiki, ZDA, Singapurju in Azerbajdžanu, vendar bodo morale biti povsod najprej izpolnjene vse zdravstvene in logistične zahteve.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.