Naslovnica Šport Po nedoraslih Korejcih sledijo precej bolj zahtevni Rusi in Belorusi

Po nedoraslih Korejcih sledijo precej bolj zahtevni Rusi in Belorusi

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na svojem prvem nastopu na svetovnem prvenstvu v Egiptu zabeležila najvišjo zmago doslej, saj je pregazila Južno Korejo kar z 51:29. Naše jutri čaka še dvoboj z Rusijo, v ponedeljek pa z Belorusijo.

Po nedoraslih Korejcih sledijo precej bolj zahtevni Rusi in BelorusiPremladi, prelahki in preznizki Korejci so se sicer trudili, a je bila kakovostna razlika opazna že od začetka tekme (foto: handballegypt2021.com)

 

Slovenska moška rokometna reprezentanca je nastope na 27. svetovnem prvenstvu, ki ga gosti Egipt, pričela s svojo z doslej najvišjo zmago na tovrstnih tekmovanjih. Slovenija je bila na svoji prvi tekmi v skupini H boljša od Južne Koreje kar z 51:29 (25:16), Tako so slovenski reprezentanti prvič zabili več kot 50 golov, hkrati pa so popravili razliko z dosedanje rekordne zmage, ko so na SP v Franciji leta 2017 porazili Angolo z 42:25.

Slovenija je uvodno tekmo dobila že sredi prvega polčasa, saj so se fizično inferiorni Korejci odločili za hitro igro in globoko pokrivanje naših, kar je Sloveniji ponudilo veliko praznega prostora. Naši so potrebovali nekaj minut, da so se prilagodili, a so medtem prikazali dobro igro v obrambi in na hitro razbili mlade Korejce. Južna Koreja namreč na SP ni pripeljala A reprezentance, ampak precej pomlajeno selekcijo.

V 18. minuti je bilo 17:7 za naše in zmagovalec je dvoboja je bil tedaj že znan. Slovenija je po tej uvodni zmagi sedaj več kot zanesljivo na prvem mestu v skupine H. V prvi tekmi 1. kroga skupine H sta se namreč ruska ekipa (zaradi ‘dopinške’ kazni s strani Mednarodnega olimpijskega komiteja ruska reprezentanca ne nastopa kot Rusija, ampak kot ‘ekipa ruske rokometne zveze’) in Belorusija razšli z nedoločenim izidom 32:32.

Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa se bodo v nadaljevanju SP v 2. krogu jutri (sobota, 16. januarja) srečali z Rusijo, v ponedeljek (18. januarja) pa še z Belorusijo. Obe tekmi bosta ob 18. uri, obe bosta v predmestju drugega največjega egipčanskega mesta Aleksandrije in obe bosta prenašali tako TV Slovenija 2, kot tudi TV Arena Sport 1.

V drugi del tekmovanja se bodo iz vsake skupine uvrstile najboljše tri reprezentance, tako da so si naši po rekordni uvodni zmagi že zagotovili napredovanje. Vseeno pa bo ključno naprej prenesti čim več točk iz prvega dela in zato bodo naši proti vzhodnim Slovanom na vsak način naskakovali dve zaporedni zmagi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.